Z 4 śrob na 5 srob . [mk2]
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Brother
- Mały gagatek
- Kontakt:
Z 4 śrob na 5 srob . [mk2]
Mam taki problem. Bardzo podobaja mi sie felgi od Golfa III GTI 15" .
Tylko niestety one sa na 5 śrob a golf II ma 4 śroby . Jak mozna z 4 srob zrobic 5 . Co trzeba wymienic jakie przerobki moze ktos ma jakies doswiadczenie albo jakies linki. Czy woglole sie oplaca czy to nie wyjdzie wiecej niz kupienie felg . Bo jak tak to bede zmuszony szukac innych felg na 4 sroby . A mam zdjecie ze jezdza ludzie w mk2 na 5 srobach czyli da sie to wykonac .
Pozdrawiam .
Tylko niestety one sa na 5 śrob a golf II ma 4 śroby . Jak mozna z 4 srob zrobic 5 . Co trzeba wymienic jakie przerobki moze ktos ma jakies doswiadczenie albo jakies linki. Czy woglole sie oplaca czy to nie wyjdzie wiecej niz kupienie felg . Bo jak tak to bede zmuszony szukac innych felg na 4 sroby . A mam zdjecie ze jezdza ludzie w mk2 na 5 srobach czyli da sie to wykonac .
Pozdrawiam .
http://www.poznajsekret.pl/eko,sekret/?s=loza&p=5677
- Paweł Marek
- V.I.P.
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
nie ma takich bębnówPaweł Marek pisze:Z tyłu ma bębny. Więc musi kupić nowe na 5 śrób o ile takie są w ogóle.
najtansze rozwiaznie to dystanse z przejsciem z 4x100 na 5x100
drugie rozwiazanie drozsze i bardziej pracochłonne to przerzucenie hamulców z GTI,
tu sa potrzebne
zwrotnice z jarzmami i zaciskami, przebuby zewnętrzne, drązki kierownicze, wachacze z koncókami, stabilizator, tarcza, klocki
tył jesli mamy juz tarcze to wymiaa samej tarczy na 5x100
www.vrservice.pl
- Paweł Marek
- V.I.P.
Znam "wariata" który z tyłu w bębnach nawiercił i nagwintował 5 otwórów obok istniejących czterech. Pod piękne BBS-y. I musiało mu to nieźle wyjść bo jeździł z 5 lat i nic złego się nie stało. Ja bym się bał.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
co do dystansow mozna robic przejscowke o ile nei nachodza na siebei otwory..
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
- barteKKK03
- V.I.P.
[EDIT]
Juz wszysko wiem
Juz wszysko wiem
Ostatnio zmieniony pn sie 07, 2006 20:29 przez barteKKK03, łącznie zmieniany 1 raz.
nie no ok jak nachodzi idealnei to moze byc ale ja mowie o inncyh przypadkach gdzie nachodzi tylko kawalkiem.. chyab rysowalem kiedys komus ze sie nei da bodajrze 4x100 na 5x120..
http://www.mapet-TUNING.com