1.6 Aby problem z olejem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
1.6 Aby problem z olejem
Witam. Od jakiegoś tygodnia silnik czasami potrafil lekko szarpnąć ale normalnie jeździł. W niedziele rano zamarzł filtr paliwa moja wina trzeba było to wszystko przejrzeć wcześniej ale dziś po wymianie i 3 godzin odpalania odpalił woda w paliwie ale to juz nie problem. Najważniejszym teraz problemem jest to że jak zaczniesz jechac i utrzymujesz równe obroty np. 2000 tys obr to miga i brzęczy kontrolka oleju wczesniej tego nie było. Proszę o jakieś porady.
Re: 1.6 Aby problem z olejem
W pierwszej kolejności czujnik ciśnienia, jak sprawny to pomiar ciśnienia w układzie, bo możliwe że pompa się kończy lub usterka silnika. Ewentualnie zbyt rozrzedzony olej.
Zresztą było już podobnych tematów sporo http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=139&t=473856" onclick="window.open(this.href);return false;
Zresztą było już podobnych tematów sporo http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=139&t=473856" onclick="window.open(this.href);return false;
Fiesta 1.1/50KM CLX '91 -> Vectra 2.0/115KM CD '94 -> Golf 1.6/101KM GT '96
"nie zawsze kierowcą Golfa III jest bezmózgi, naćpany i pijany dres."
"nie zawsze kierowcą Golfa III jest bezmózgi, naćpany i pijany dres."
Raczej na odwrót
1. pomiar ciśnienia jak najszybciej (groszowe sprawy)
2. Gdy pomiar cisnienia ok, szukasz przyczyny (czujnik, kontrolka, etc).
2. Gdy pomiar cisnienia ok, szukasz przyczyny (czujnik, kontrolka, etc).
1.6 Aby problem z olejem
problem ogarniety. Tylko nie wiem co świece mają do oleju po wypaleniu w piecu i poczyszczeniu chodzi normalnie i kontrolka nie miga.
-
- Ma gadane
Re: 1.6 Aby problem z olejem
świece polecam kupić nowe, nie jest to duży wydatek, a poza tym kiedy zmieniałeś olej? Są mi znane przypadki z zatarciami spowodowanymi zimą. Olej już tak przepracowany miał tyle wilgoci w sobie że po prostu przymarzał i panewki szlag trafiał.matpil94 pisze:problem ogarniety. Tylko nie wiem co świece mają do oleju po wypaleniu w piecu i poczyszczeniu chodzi normalnie i kontrolka nie miga.
1.6 Aby problem z olejem
we wrzesniu wtedy tez została zregenerowana głowica nowa uszczelka rozrząd i inne pierdoły. Swiece też nowe. A i przestał puszczać niebieski dymek bo juz czasami potrafił.