Ucieka płyn chłodniczy przez korek - MK2 1.6TDic.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Jutro nagram filmik i zobaczycie, jak to bulgocze. Mogę się mylić, ale po mojemu bulgocze z dołu, a po ściankach leci malutko płynu.
bo i jak wywala ten plyn to wlasnie bedzie UPG bo spaliny idac w uklad pchaja ciecz do gory. Ta z kolei sie wylewa przez korek bo tez i cisnienie sie robi wieksze. Czasami te spaliny tez i przejda przez ciecz bo wiadomo ze lżejsze sa ale nie w 100%. Nie pierwsze auto z walnietym UPD robilem i sprawdzalem tak wiec...
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Proszę, oto i film: " onclick="window.open(this.href);return false; . Jeszcze chciałbym dodać, iż po osiągnięciu 90 stopni i jeżdżąc po mieście tak do 60km/h płyn w ogóle nie ucieka, zbiorniczek suchy, korek także.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Niestety musisz zdjąć głowicę.
W normalnych warunkach,płyn w zbiorniczku tak się nie zachowuje.
W normalnych warunkach,płyn w zbiorniczku tak się nie zachowuje.
Dzięki, czyli czeka mnie zmiana uszczelki. Ciekawe, czy jakiś mechanik się tego podejmie...
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
A dlaczego nie?Jojo_2007 pisze:Ciekawe, czy jakiś mechanik się tego podejmie...
Przecież to stara konstrukcja i prosta jak metr sznurka w kieszeni
No niby tak, ale koszta pewnie będą opiewały ze wszystkim na 500zł
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Robocizna to +/- 250zł + 80zł uszczelka Elring + 50zł planowanie głowicy =380złJojo_2007 pisze:500zł
Głowice trzeba jeszcze sprawdzić na szczelność i zmienić uszczelniacze zaworowe.
Za takie pieniądze to warto zrobić. Więc rozpoczynam szukać dobrego mechanika, który mi zmieni tą uszczelkę. Dzięki wszystkim za pomoc, Panu szczególnie
Nie chcę nic mówić, ale na moje to jeśliby uszczelka centralnie padła, to poziom oleju w silniku by wzrastał. A u mnie jest odwrotnie - oleju ubywa,bo stary klekot wiadomo - lubi troche oleju zjeść
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Skąd taka teoria?Jojo_2007 pisze:na moje to jeśliby uszczelka centralnie padła, to poziom oleju w silniku by wzrastał
Przecież niekoniecznie musiało aż tak rozwalić uszczelkę,żeby był przedmuch do kanału olejowego.W tej chwili możesz mieć przedmuch tylko do kanału wodnego i kompresja wali w płyn.Stąd te bąble w zbiorniczku
są rozne padniecia uszczelki pod glowice- przedmuch w kanal olejowy, przedmuch w kanal wodny, przejscie ukladu wodnego w uklad olejowy no i uklady oba maja przedmuch z komory soalania. Miesza sie wszystko naraz.
Sciagniesz glowice to sobie poogladasz jak wyglada uszczleka i powierzchnie na bloku i glowicy to jest duze prawdopodobienstwo z ezlokalizujesz to miejsce gdzie wlasnie sa przedmuchy.
Sciagniesz glowice to sobie poogladasz jak wyglada uszczleka i powierzchnie na bloku i glowicy to jest duze prawdopodobienstwo z ezlokalizujesz to miejsce gdzie wlasnie sa przedmuchy.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Dla ułatwienia dodam,że denko tłoka tego cylindra będzie miało inną barwę.Będzie jaśniejszewesol pisze:zlokalizujesz to miejsce gdzie wlasnie sa przedmuchy.