Golf IV. 1.6 benz. 1998 wysokie obroty
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam wszystkich
Kupilem golfa i mam problem albo i dwa
Auto jak sie trochevprzejedzie wyskakuje na 2 tys obrotów i nie chce zejść w dół
I jak chce goponownie zapalić zlevpali kręci i kręci jak nie dodam gazu to go nie zapale
Na zimnym jest ok .
Wymienialem rurę ktroavlaczy przeplywomierz z przepustnica była Urbana w miejscu gdzie jest mała rurką w stronę silnika ,
Czy ktoś może mi pomoc ?
Kupilem golfa i mam problem albo i dwa
Auto jak sie trochevprzejedzie wyskakuje na 2 tys obrotów i nie chce zejść w dół
I jak chce goponownie zapalić zlevpali kręci i kręci jak nie dodam gazu to go nie zapale
Na zimnym jest ok .
Wymienialem rurę ktroavlaczy przeplywomierz z przepustnica była Urbana w miejscu gdzie jest mała rurką w stronę silnika ,
Czy ktoś może mi pomoc ?
Ostatnio zmieniony czw paź 18, 2012 09:00 przez Xeronimus, łącznie zmieniany 1 raz.
- hossearkadio26
- Ma gadane
- Kontakt:
Golf IV. 1.6 benz. 1998
Możesz napisać coś więcej?
Jaki dokładnie masz silnik?
Może podłączałeś pod komputer i masz jakieś błędy, które nakierują na coś konkretnego?
Jaki dokładnie masz silnik?
Może podłączałeś pod komputer i masz jakieś błędy, które nakierują na coś konkretnego?
Marcin
Silnik 1.6 benzyna tak jak pisałem uszkodzenie kolega podpiol kompa i nie ma żadnych błędów
Jak dojade do skrzyżowania auto ma cały czas 2 tys obrotów i nie spadają ,jak go wyłączenia to go zapalić nie idzie. A na zimnym wszystko ok .
Jak dojade do skrzyżowania auto ma cały czas 2 tys obrotów i nie spadają ,jak go wyłączenia to go zapalić nie idzie. A na zimnym wszystko ok .
- hossearkadio26
- Ma gadane
- Kontakt:
Czyli wnioskuje, że masz silniczek 1.6 sr AKL.
Powinieneś sprawdzić cały dolot silnika czy nie dostaje się tam lewe powietrze.
Miałem podobne objawy z obrotami, a czy obroty falują?
Jeżeli ciężko go zapalić to sprawdz czujnik położenia wału.
Powinieneś sprawdzić cały dolot silnika czy nie dostaje się tam lewe powietrze.
Miałem podobne objawy z obrotami, a czy obroty falują?
Jeżeli ciężko go zapalić to sprawdz czujnik położenia wału.
Marcin
Miałem dziurawe ta rurę która idziecie przeplywki. Do przepustnica i Kupilem nowa alevobjaw dalej ten sam
Jak auto jest zimne zapala idealnie i nie ma wysokich obrotów ,co do falowania. to raczej nie ,są na 2 tys cały czas tak jakbyśmy trzymał nogę na gazie ,
Jak auto jest zimne zapala idealnie i nie ma wysokich obrotów ,co do falowania. to raczej nie ,są na 2 tys cały czas tak jakbyśmy trzymał nogę na gazie ,
- hossearkadio26
- Ma gadane
- Kontakt:
Jak wymieniałeś tą rure to zaglądałeś do przepustnicy czy nie jest brudna?
Możesz spróbować odłączyc kostke od przepustnicy jak będzie autko na tych 2000obr i zobaczyc co sie bedzie działo.
Powinieneś sprawdzić cały dolot.
Do tego możesz wykorzystac zwykłego plaka.
Psikaj na łączeniach różnych elementów. Takich jak np. łączenie przepustnicy z kolektorem lub kolektora z głowicą. zobaczysz czy obroty się zmienią czy nie.
Musisz wszystko sprawdzić.
Możesz spróbować odłączyc kostke od przepustnicy jak będzie autko na tych 2000obr i zobaczyc co sie bedzie działo.
Powinieneś sprawdzić cały dolot.
Do tego możesz wykorzystac zwykłego plaka.
Psikaj na łączeniach różnych elementów. Takich jak np. łączenie przepustnicy z kolektorem lub kolektora z głowicą. zobaczysz czy obroty się zmienią czy nie.
Musisz wszystko sprawdzić.
Marcin
Ja bym sie przyjrzał czujnikowi temp cieczy. Byc może się zawiesza i wskazuje sterownikowi, że ciągle ma wzbogacać mieszankę-stąd te podwyższone obroty po rozgrzaniu.
- Jacek75
- Gadatliwa bestia
- Auto: Golf Variant MK5 1.4 TSI 122hp
- Silnik: CAXA
- Kontakt:
Re: Golf IV. 1.6 benz. 1998 wysokie obroty
Adaptacja przepustnicy, uszczelki kolektora ssącego, dziurawa odma?
TSI RULEZ. Retrofit: tempomat, lampki ostrzegawcze drzwi, TPMS, DRL, doświetlenie zakrętów; VCDS 11 kodowanie, kasowanie błędów.
Sprawdziłem przepustnica była czysta
Wymienialem czujnik temperatury i auto sie naprawilo
Teraz mam pytanie jeden kabel do świec jest jakby lekko uszkodzony ,tzn Kruszy. sie chyba jego izolacja i mnie prąd popiescil wnioskuje ze kable wymienić ? Świece ?
Auto teraz zapala idealnie .
Wymienialem czujnik temperatury i auto sie naprawilo
Teraz mam pytanie jeden kabel do świec jest jakby lekko uszkodzony ,tzn Kruszy. sie chyba jego izolacja i mnie prąd popiescil wnioskuje ze kable wymienić ? Świece ?
Auto teraz zapala idealnie .
Przd zimą lepiej wymienic. To, że terasz zapala idealnie nie oznacza, że w zimie będzie ok. Tym bardziej, że przewody można kupowac na sztuki.
Kupilem cały komplet NGK. Plus świece. Dwa przewody rozsypaly mi sie w rękach
Czujnik tez wymienialem olej i filtry ,auto przygotowane do zimy
Dzięki za pomoc
Czujnik tez wymienialem olej i filtry ,auto przygotowane do zimy
Dzięki za pomoc
kolego xeronimus, czy czujnik wymieniłeś na oryginalny VW czy na jakiś zamiennik ? bo u mnie też było tak jak u Ciebie, wymieniłem kable, świece a czujnik na zamiennik i po miesiącu mam ponownie podobne objawy z tym że teraz do tego wskazówka temp zatrzymuje się na 60 stopniach, a czytałem że jak wymieniac czujnik to tylko na oryginalny.