Świece żarowe - jak sprawdzić
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ano Słowenskie jakos znajomy jezdzi na nich od dwoch lat i nic sie nie dzieje a ma TD(SB) i narazie nie ma problemow z zapalaniem
skoro Bosch jest do dupy to po co przeplacac?!
zreszta jak mi wytrzymaja rok to bedzie dobrze bo na przyszly rok/moze jeszcze w tym zmieniam silnik i niebeda mi potrzebne moga byc jednorazowki ale rok maja wytzrymac
pozdroo
zreszta jak mi wytrzymaja rok to bedzie dobrze bo na przyszly rok/moze jeszcze w tym zmieniam silnik i niebeda mi potrzebne moga byc jednorazowki ale rok maja wytzrymac
pozdroo
- sq8bwh
- Ma gadane
Krzylu pisze:Ano Słowenskie jakos znajomy jezdzi na nich od dwoch lat i nic sie nie dzieje a ma TD(SB) i narazie nie ma problemow z zapalaniem
pozdroo
szkoda gwintów
Krzylu pisze:Ano Słowenskie jakos znajomy jezdzi na nich od dwoch lat i nic sie nie dzieje a ma TD(SB) i narazie nie ma problemow z zapalaniem
pozdroo
Mi jak walnęła jedna to włożyłem jakąś z tych najtańszych (nawet nie pamiętam jakiej firmy ) i jak narazie rok bez problemu odpalam i tez wymieniam jak się rozlecą co tak naprawde narazie mialo miejsce 1 raz - na pozostalych smigam juz prawie 3 lata ( ale jakiej firmy to tez nie wiem bo byly w autku jak go kupilem - sprowadzony z niemiec )
Pozdrawiam
witaj, miesiąc temu wymieniałem swiece żarową.
Nie wiem jak jest u ciebie, ale ja musiałem odkręcić
listwę przez którą płynie prąd na świece, potem
wziołem miernik który ustawiłem na sprawdzanie
przejścia ( piszczek) i sprawdzałem czy jest przejście
( musi piszczeć), żeby to sprwdzić musisz jedną
końcówką miernika dotknąć miejsca gdzie jest zamocowany przewód z prądem do świecy, a drugą do masy i wtedy powinno być przejście. Każdą świece musicz w ten sposób sprawdzić, zwracając uwage by końcówki miernika miały dobry kontakt. W momencie sprawdzania świece nie mogą być płołączone przewodem zasilającym.
Nie wiem jak jest u ciebie, ale ja musiałem odkręcić
listwę przez którą płynie prąd na świece, potem
wziołem miernik który ustawiłem na sprawdzanie
przejścia ( piszczek) i sprawdzałem czy jest przejście
( musi piszczeć), żeby to sprwdzić musisz jedną
końcówką miernika dotknąć miejsca gdzie jest zamocowany przewód z prądem do świecy, a drugą do masy i wtedy powinno być przejście. Każdą świece musicz w ten sposób sprawdzić, zwracając uwage by końcówki miernika miały dobry kontakt. W momencie sprawdzania świece nie mogą być płołączone przewodem zasilającym.