pali bezpiecznik od elektr.szyb mk3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- kompotka
- V-ce miss vwgolf.pl
- Kontakt:
pali bezpiecznik od elektr.szyb mk3
otworzyłam sobie szyby i ....nie mogłam już zamknąć , pali mi bezpiecznik odrazu po włożeniu...nie wiem co jest grane? Czy ktoś ma o tym pojęcie?
nudzi mi sie
---------------
---------------
- Paweł Marek
- V.I.P.
Trzeba dojść gdzie jest zwarcie. Na początek proponuję ci powyciągać kostki od kabli idących od drzwi do słupków w gumowych harmonijkach. Następnie włóż jeszcze jeden bezpiecznik i jeśli się nie spali to problem jest w drzwiach (potem podłączając po kolei kostki dojdziesz w ktorych drzwiach jest awaria), a jeśli spali to poza nimi.
Po drugie: bezpiecznik ten obsługuje więcej urządzeń, na przykład światło wsteczne. Mnie się zdarzyło zwarcie przy włączniku tego światła przy skrzyni biegów i tak samo sie bezpiecznik palił a szyby nie działały
Ten sam bezpiecznik obsługuje elektryczne lusterka, klime, termotronic, ogrzewane fotele, więc jeśli masz coś z tego wyposażenia to sporo jest do szukania.
[ Dodano: Pią Lip 28, 2006 10:15 pm ]
I myślę że piszesz o bezpieczniku w dolnym rzędzie numer 14, bo od szyb jest jeszcze jeden, zielony nad skrzynką przekaźników.
Po drugie: bezpiecznik ten obsługuje więcej urządzeń, na przykład światło wsteczne. Mnie się zdarzyło zwarcie przy włączniku tego światła przy skrzyni biegów i tak samo sie bezpiecznik palił a szyby nie działały
Ten sam bezpiecznik obsługuje elektryczne lusterka, klime, termotronic, ogrzewane fotele, więc jeśli masz coś z tego wyposażenia to sporo jest do szukania.
[ Dodano: Pią Lip 28, 2006 10:15 pm ]
I myślę że piszesz o bezpieczniku w dolnym rzędzie numer 14, bo od szyb jest jeszcze jeden, zielony nad skrzynką przekaźników.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
No to niestety jeśli sa przeróbki w instalacji to nikt nie pomoże na odległość. Na pewno wiadomo że jest zwarcie. Test z wyciąganiem wtyków drzwiowych można zrobić, ale jak to nie wyjaśni sprawy to trzeba jechać najlepiej do tej osoby ktora wykonywała porzeróbkę, lub kogoś znającego się na rzeczy.
A co znaczy szyby przekładane z deski na drzwi? Choidzi ci o włączniki? Czterodrzwiowe oryginalnie miały i w drzwiach i na konsoli centralnej (pod radiem), a dwudrzwiowe tylko w drzwiach. Nie widać na fotce ile Twoje autko ma drzwi.
A co znaczy szyby przekładane z deski na drzwi? Choidzi ci o włączniki? Czterodrzwiowe oryginalnie miały i w drzwiach i na konsoli centralnej (pod radiem), a dwudrzwiowe tylko w drzwiach. Nie widać na fotce ile Twoje autko ma drzwi.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.