[all WV] regeneracja uszczelek
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[all WV] regeneracja uszczelek
Witam mam mk2 1.6D i ostatnio przegrzalem silnik i bede wymienial olej ( bieze mi go okolo 200ml na 1000km) i teraz mam pytanie czy ktos z Forumowiczow stosowal prepararty regenerujace uszczelki uszczelaniacze itd... bo mechanik poradzil mi abym zakupil takowy preparat i przed wymiana go zastosowal... nie slyszalem nigdy o czyms takim ale podobno wlewa sie to do silnika i ma on pochodzic chwile na wolnych obrotach itd... jesli ktos moze cos wiecej powiedziec na ten temat to bede wdzieczny no i jeszcze moze ktos wie gdzie cos takeigo zakupic bo w hipermarketach pewnie tego nei dostane...
ale to chyba nie o to chodzi bo to nie boc cos co wypelni nieszczelnosci i je zatrzyma tylko cos co zregeneruje uszczelki uszczelniacze itd... i przywroci im rzadane wlasciwosci... no ale ja sie srednio znam i moze czegos takiego nie ma i jest tylko to co napisal dziejo... wiec nie polecacie zadnych srodkow do wnetrza silnika po za zwyklym olejem silnikowym tak? to mam jeszcze jedno pytanie czy jest jakis srodek poprawiajacy wlasnosci uszczelek??
najlepiej nie wlewać żadnego syfu do silnika... spróboj wymienic uszczelke pod głowicą i uszczelniacze na zaworkach. ewentualnie simering na kole pasowym od rozrządu.
W jaki sposób przegrzałes silnik? termostat sie popsuł?
[ Dodano: Pią Sie 04, 2006 23:10 ]
olej ci pewnie bierze przez uszczelniacze na zaworach własnie..
W jaki sposób przegrzałes silnik? termostat sie popsuł?
[ Dodano: Pią Sie 04, 2006 23:10 ]
olej ci pewnie bierze przez uszczelniacze na zaworach własnie..
ok za wasza porada nie bede nic wlewal do silnika a mechanik powiedzial ze nie wymienia sie uszczelki jesli bierze 200ml na 1tkm mowi ze to za malo no i chyba ma racje jak bedzie bral 0.5l to wtedy zabiore sie za wymiane a przegrzalem silnik poniewaz termostat sie popsul i przez to pekl waz na dole od chlodnicy i caly plyn sie wylal... Pozdrawiam
Możesz spróbowac go zalać Castrol GTX High Mileage,który poprawia własności uszczelek i nic poza tym http://www.castrol.com/liveassets/bp_in ... e_prod.doc
ale najpierw sprawdź czy płynu nie bierze jak koledzy wczesniej napisali,bo jeśli tak to nic nie pomoże jak tylko wymiana uszczelki,a olej swoja drogą,ja go osobiscie nie testowałem,ale juz na forum gdzieś o nim sie rozpisywali
ale najpierw sprawdź czy płynu nie bierze jak koledzy wczesniej napisali,bo jeśli tak to nic nie pomoże jak tylko wymiana uszczelki,a olej swoja drogą,ja go osobiscie nie testowałem,ale juz na forum gdzieś o nim sie rozpisywali
olej znika i plyn chlodniczy tez znika w malych ilosciach ale na korku od oleju nie zbiera sie szlam ani olej tez nie zmienia koloru na kawe z mlekiem wiec pewnie olej bierze bo ma juz swoje lata a plyn ucieka jakimis innymi nieszczelnosciami.... zrobie tak jak mowicie nie bede wlewal nic innego tylko olej ale na Castrol GTX High Mileage juz zapozno bo mam juz zakupiony shell super helix... Dzieki za wszystkie porady i pozdrawiam