Szarpanie podczas jazdy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Szarpanie podczas jazdy
Witam jezdze golfem 3 z silnikiem 1,6 mocy 75km rok 1995. Pojawił mi sie taki problem ze podczas jazdy samochodem szarpie i pojawia sie przy tym taki problem ze pedal gazu raz reaguje a za chwile nie reaguje czyli nie wkreca sie na obroty. Na postoju wszystko jest pieknie samochód pracuje tak jak trzeba gdy dodam gazu pedal za kazdym razem reaguje i sie wkreca na obroty tylko podczas jazdy tak sie dzieje ze nie chce jechac tak jakby nie dostawal odpowiedniej dawki paliwa sam juz nie wiem co moze byc... w ciagu tego tygodnia wymieniłem swiece, pompke paliwa, filtr paliwa, sonde lambda oraz czujnik halla. Czy moze ktos z was mial podobny problem albo chociaz jest w stanie mi jakos pomoc czekam na odpowiedzi.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Szarpanie podczas jazdy
no to wydałeś tyle kasy bez żadnej diagnozy? trzeba było do komputera podpiąć samochód. Być może TPS. Dopisz typ silnika.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Szarpanie podczas jazdy
chodzi o to ze własnie byl podpinany pod komputer i te wszystkie rzeczy komputer pokazywal ale jest małe swiatełko gdyz po zrobieniu tych rzeczy zalałem go 15 litrami benzyny i chodzil pieknie nic nie szarpało ale po zrobieniu jakis 50 km sytuacja sie zaczynala powtarzac coraz czesciej wiec zajechalem na stacje zalalałem za 50 zł i znowu wszystko pieknie chodzilo wiec mysle ze jest to wina ewidentnie pompki tylko pytanie co z nia skoro byla wymieniana na nowa??