Tego to nie wiem, bo stale 170 jechać się nie da Zresztą 170 km/h to był nie za częsty widokitaliano_83 pisze:To w obie strony z górki było czy jak 5.5 l /100km przy przelocie 140/170 km/h ... to chcesz mi powiedzieć, że jadąc non stop 170km/h będzie spalać 6l/100km
Też byłem mocno zdziwiony tym wynikiem. Możecie nie wierzyć, ale jak ktoś chce, to możemy sprawdzić Fakt, przy 170 km/h obroty były chyba nawet większe niż 4000.piotrb79 pisze:herbu, sorry ale jakoś nie wierzę że przy takich prędkościach można tyle palić. Już sam opór powietrza robi swoje, a SDI to chyba max pojedzie 170 więc pewnie było ponad 4tys obr. Ja rozumiem różne rzeczy ale ogólnie to jestem niedowiarkiem. Jeździłem różnymi autami i żaden przy takich prędkościach nie palił tak mało, no chyba że auto waży jak Fiat 126p.
No to byś się zdziwił, bo nawet chwilami pod 180 km/h podchodziło. Oczywiście z górki Ale już stałą prędkość 160 km/h da się bez problemu utrzymywać.odzim pisze:sdi i takie predkosci hehehhe
Całą wieczność. Trochę to trwa, ale jak już się rozpędzi to jakoś jedzie.popielasty pisze:170km/h SDI? Ile czasu się rozpędzasz?
Chyba Ci nie uwierzą... Dla dokładnego wyjaśnienia - spalanie 5,5 uzyskałem jadąc przez większość trasy 140-150km/h. Te 170 było tylko czasami i zazwyczaj na niedługą chwilę. Jechałem sam i nie używałem klimy. A auto to nie Golf, a trochę lżejsza Fabia.Hera7 pisze:Trasa Niemcy - Polska, Prędkość od 130 do 150km/h czasem więcej ale tylko czasem, spalanie 5,5l/100km, silnik 1,9 tdi AXR, skrzynia 5 biegów, W aucie 3 osoby i pełny bagażnik.