alarm cobra 7777 zmiana na scyzoryk
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam.
Jak w temacie, posiadam alarm cobra modelu: 7777 i chciał bym przejść na VW scyzoryk. Z powodu bardzo niewielu informacji i braku wyczerpania tematu otwieram nowy.
Na dniach zakupiłem pilota typu scyzoryk(2-przyciski okrągłe), dopasowałem grot przełożyłem IMO i wszystko gra, lecz nie mogę poradzić sobie central zamkiem.
Znalazłem wiele informacji mówiących o tym jak zaprogramować nowy pilot itp, lecz "scyzoryk" nie daje się zaprogramować (nie słuchać typowego pisku klaksonu)
Podłączając VAG -> moduł komfortu -> adaptacje -> 001 zmieniając parametry ( w oknie pokazuje mi się błąd)
w pojeździe dopiero odczyty z 003 i 004 dają wyniki reszta jak by pusta. Dodam że na tą chwile używam 2-piloty typu cobra.
Panowie wiedzie czy pojazd da radę przypisać tego typu pilota?
Jak w temacie, posiadam alarm cobra modelu: 7777 i chciał bym przejść na VW scyzoryk. Z powodu bardzo niewielu informacji i braku wyczerpania tematu otwieram nowy.
Na dniach zakupiłem pilota typu scyzoryk(2-przyciski okrągłe), dopasowałem grot przełożyłem IMO i wszystko gra, lecz nie mogę poradzić sobie central zamkiem.
Znalazłem wiele informacji mówiących o tym jak zaprogramować nowy pilot itp, lecz "scyzoryk" nie daje się zaprogramować (nie słuchać typowego pisku klaksonu)
Podłączając VAG -> moduł komfortu -> adaptacje -> 001 zmieniając parametry ( w oknie pokazuje mi się błąd)
w pojeździe dopiero odczyty z 003 i 004 dają wyniki reszta jak by pusta. Dodam że na tą chwile używam 2-piloty typu cobra.
Panowie wiedzie czy pojazd da radę przypisać tego typu pilota?
Ostatnio zmieniony pn paź 15, 2012 12:58 przez pasqueee, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
Moduł komfortu: 1J0 959 799 Q
Teraz zamykam drzwi z centralnego za pomocą: https://encrypted-tbn3.gstatic.com/imag ... I1-coWtQKQ" onclick="window.open(this.href);return false;
A pilot który zakupiłem to: HLO 1JO 959 A (https://encrypted-tbn1.gstatic.com/imag ... V5giNJPcgg" onclick="window.open(this.href);return false;)
Teraz zamykam drzwi z centralnego za pomocą: https://encrypted-tbn3.gstatic.com/imag ... I1-coWtQKQ" onclick="window.open(this.href);return false;
A pilot który zakupiłem to: HLO 1JO 959 A (https://encrypted-tbn1.gstatic.com/imag ... V5giNJPcgg" onclick="window.open(this.href);return false;)
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
ten moduł nie obsługuje pilota, musisz wymienić na moduł na dwie wtyczki.pasqueee pisze:Moduł komfortu: 1J0 959 799 Q
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=250550" onclick="window.open(this.href);return false;
Dlaczego w takim razie działają moje uwczesne "piloty"?
Jaki moduł założyć i czy lub gdzie dostać rozpiskę przewodów które mam w obecnej kostce by załączyć dotychczasowe funkcje.
Jaki moduł założyć i czy lub gdzie dostać rozpiskę przewodów które mam w obecnej kostce by załączyć dotychczasowe funkcje.
- Qto
- _
- Kontakt:
bo maszpasqueee pisze:Dlaczego w takim razie działają moje uwczesne "piloty"?
...i piloty które masz są od tego alarmupasqueee pisze:alarm cobra 7777
jak zmienisz komfort i piloty...to nie będziesz miał obsługi alarmu który posiadasz.pasqueee pisze:Jaki moduł założyć i czy lub gdzie dostać rozpiskę przewodów które mam w obecnej kostce by załączyć dotychczasowe funkcje.
- Qto
- _
- Kontakt:
albo nie ruszać...albo wywalić alarm i wstawić moduł komfortu obsługujący piloty i cieszyć się ori scyzorykami (dodatkowo oryginalny alarm)...albo zostawić to co jest, dołożyć ori moduł i mieć dwa piloty - tylko po co
Ori? Możesz jaśniej? Interesowała by mnie opcja kluczyków z scyzorykiemQto pisze:dołożyć ori moduł i mieć dwa piloty
-
- Użytkownik
wstaw moduł 1j0959799AH i pilot1J0 959 753 A i dorobic druga wtyczke
- Qto
- _
- Kontakt:
no to wymiana modułu, drugiej wtyczki na upartego dorabiać nie trzeba...ale dorobienie jej to nie problem. Tyle że oryginalnym scyzorykiem nie będziesz mógł obsługiwać tego alarmu cobra... pilot który masz teraz obsługuje oryginalny centralny zamek, ale oryginalny pilot nie będziesz działał z dokładanym alarmem. Musisz się zastanowić co chcesz finalnie osiągnąć.pasqueee pisze:Interesowała by mnie opcja kluczyków z scyzorykiem