Moje komory musiały lepiej zagrać,chyba że to zasługa ostrej alpinkipowalla pisze:No jak widać na pikniku byłem 8 ...
ALPINE wybór modelu...
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- Raadek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ALPINE wybór modelu...
Natural Sound
ALPINE wybór modelu...
steniu4, HSK napędzane samym radiem, to nie jest najlepszy pomysł. Chwilę tak miałem podłączone i grało to jak dla mnie kiepsko.
Co do ostrzenia, to tez wiem co to znaczy: SONY + DAP650 + HSK
Z czasem wzmacniacz się zmienił na mocniejszy i łagodniejszy, seryjne zwrotki zostały lekko zmodyfikowane i radyjko zmienione na JVC KD-SH1000 ( które też nie jest najłagodniejsze na górze, ale łagodniejsze niż poprzednie SONY ). Jednakże nie mam ostatnio czasu nawet na porządne wyregulowanie radia i wzmacniaczy, a trzeba by na chwilę siąść przy tym ( może jutro, bo wolne jest ).
Dzisiaj może jak zrodzę jeszcze ogarnąć temat ( w pracy jestem ), to podskoczę do sklepu, zamówić elementy na nowe zwrotki pod HSK
Co do ostrzenia, to tez wiem co to znaczy: SONY + DAP650 + HSK
Z czasem wzmacniacz się zmienił na mocniejszy i łagodniejszy, seryjne zwrotki zostały lekko zmodyfikowane i radyjko zmienione na JVC KD-SH1000 ( które też nie jest najłagodniejsze na górze, ale łagodniejsze niż poprzednie SONY ). Jednakże nie mam ostatnio czasu nawet na porządne wyregulowanie radia i wzmacniaczy, a trzeba by na chwilę siąść przy tym ( może jutro, bo wolne jest ).
Dzisiaj może jak zrodzę jeszcze ogarnąć temat ( w pracy jestem ), to podskoczę do sklepu, zamówić elementy na nowe zwrotki pod HSK
Moja dorożka - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=325090
Alpine Fantomface CDA-7897->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz
Alpine Fantomface CDA-7897->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
ALPINE wybór modelu...
ja też mam radyjko alpine i innych nie chce, ostatnio po wygłuszeniu auta założyłem w jedne drzwi głośnik Powerbass S-6C a w drugie jakieś helixy 52.1 czy cos takiego ( obydwa odseparowane) bezpośrednio pod radio ale różnica jest bardzo odczuwalna. PB daje basem i to mocno, a helix jest chyba bardziej na wysokie tony bo z jednych drzwi słchać bas a z drugich wysokie tony
co do radyjek tez myślałem o podobnych, ALPINE IDA-X311 niby ładne ale jak dla mnie za duzo bajerów, których ja akurat nie potrzebuje no i wygląd mi nie pasuje. CDE-131 wygląd normalny ale usb z przodu :/, natomiast CDE-9880 pasuje, ALE pisałeś o wzmacniaczu, to radyjko ma wyjście 2v, gdyby miAło 4v to było by najlepsze z tych 3. pozostałe dwa też mają po 2v?? Ja akurat szukam jakiegoś z usb z tyłu i wyjściem na wzmacniacz 4v... kolor podświetlenia to nie problem, wstawiam swoje diody i kolor mam jaki chce.
http://allegro.pl/alpine-cda-117ri-cd-u ... 99649.html
a to radyjko wydaje mi sie odpowiednie
co do radyjek tez myślałem o podobnych, ALPINE IDA-X311 niby ładne ale jak dla mnie za duzo bajerów, których ja akurat nie potrzebuje no i wygląd mi nie pasuje. CDE-131 wygląd normalny ale usb z przodu :/, natomiast CDE-9880 pasuje, ALE pisałeś o wzmacniaczu, to radyjko ma wyjście 2v, gdyby miAło 4v to było by najlepsze z tych 3. pozostałe dwa też mają po 2v?? Ja akurat szukam jakiegoś z usb z tyłu i wyjściem na wzmacniacz 4v... kolor podświetlenia to nie problem, wstawiam swoje diody i kolor mam jaki chce.
http://allegro.pl/alpine-cda-117ri-cd-u ... 99649.html
a to radyjko wydaje mi sie odpowiednie
ALPINE wybór modelu...
Dlaczego uważasz że te z 4V jest lepsze? Wiesz co to oznacza? Wiesz że te 4V to jakbyś rozkręcił radio na ful i podbił wszystkie cuda jakie pozwala w radio? Przy poprawnej instalacji każde radio z 2V wyjściem będzie równie dobre , ba jeśli ktoś się lubuje w "starych klockach SQ" , to tam masz wejście tylko 2V i podłączenie 4V radia może sprawiać kłopoty .
ALPINE wybór modelu...
A ja nadal się nie zdecydowałem jakie radyjko...
W wolnym czasie przygotowałem nową kablotekę do drzwi i je wygłuszyłem (przy okazji wymiany zamka - nie jestem masochistą i nie rozbieram drzwi z nudów )
W sumie nadal trzymam się Alpiny 133 w wyborze, choć ostatnio skłaniam się nieco w kierunku Clariona tylko chciałbym zmieścić się w tych 6 stówach za radio i nie wiem jaki model... Usb z przodu to fatalny twór, ale to nie dyskwalifikuje sprzętu...
Co do głośników... Zacząłem trochę interesować się nową serią JBL GTO... Macie jakieś opinie??
W wolnym czasie przygotowałem nową kablotekę do drzwi i je wygłuszyłem (przy okazji wymiany zamka - nie jestem masochistą i nie rozbieram drzwi z nudów )
W sumie nadal trzymam się Alpiny 133 w wyborze, choć ostatnio skłaniam się nieco w kierunku Clariona tylko chciałbym zmieścić się w tych 6 stówach za radio i nie wiem jaki model... Usb z przodu to fatalny twór, ale to nie dyskwalifikuje sprzętu...
Co do głośników... Zacząłem trochę interesować się nową serią JBL GTO... Macie jakieś opinie??
'99 e46 328ci na bogato i bokiem ;)
'99 multivan highline ACV na bardzo bogato ;)
'00 bora variant AHF automat na przebogato :D <--żonowóz
'04 Octavia kombi ASV na bardzo bogato na dupowóz po pracy
'17 kia venga 1,4/90 na bogato /służbowa = najlepsza do wszystkiego chociaż mega słaba ;)
'17 kia venga 1,4/90 na bogato /służbowa = najlepsza do wszystkiego chociaż mega słaba ;)
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
ALPINE wybór modelu...
Moja jest taka, że JBL wypalił się dość dawno. Co do radia z USB z tyłu, to może któryś Keniek?steniu4 pisze:Macie jakieś opinie??
- Raadek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ALPINE wybór modelu...
A może coś ze starszych serii CDA np.9813,15,33,35,53,55 Dają wiele możliwości przy strojeniu a dźwięk jest na wysokim poziomie
Natural Sound
Re: ALPINE wybór modelu...
jesteś strasznie zabawnym gościem. Naprawdę lubię twoje posty ale to nie do drukarki i nie do muzy z pendrive... Zgaduj dalej...powalla pisze:Tylko nie mają juesbe i gdzie tu wpiąć drukarkę potem?
ALPINE wybór modelu...
Jakoś zagadki mi nie wychodzą ostatnio ale dobrze że nie będziesz używał pendriva , bo pewnie wiesz ile te nowe alpiny bankują muzę z pendriva ...tragedia!
ALPINE wybór modelu...
nie wiem ale skoro tak piszesz to pewnie całe dnie. Nie no mi wystarczy do 10 utworów na płycie bo jak kilka lat temu kupiłem pierwsze radyjko z mp3 to sam nie wiedziałem co mam na płycie tyle utworów pchałem a i tak słuchałem może 7-10 ulubionych...
I wiecie co, coraz częściej dochodze do wniosku, że może poszukam starszej generacji alpiny... Może zaraz nie trafię na jakiś zajazd...
I wiecie co, coraz częściej dochodze do wniosku, że może poszukam starszej generacji alpiny... Może zaraz nie trafię na jakiś zajazd...
ALPINE wybór modelu...
Nie ma tragedii z bankowaniem...wkładam panel, daję ON, bankuje, zapinam pas, gotowe...CDA117Ri. Całe kilka sekund, może 4. Nie pierwszy raz słyszę taką opinię ale nie mogę tego potwierdzić. Może tak być jeżeli ktoś używa wolnego pendrive-a, jakiegoś najtańszego, biurowego Kingstona albo Goodrama. Wsadźcie Patriota, Corsair-a i po problemie
ALPINE wybór modelu...
Czemu tak ważne jest USB z tyłu ?
Jak nie chcesz mieć wystającego pendrive z przedniego panelu to kup "SanDisk Cruzer Fit"
Sam mam specjalnie kupiłem do JVC KD-sh1000 ( radyjko OK ), żeby z panelu nic nie wystawało.
Z USB w komputerze nieraz ciężko jest to wydłubać takie jest małe.
Jak nie chcesz mieć wystającego pendrive z przedniego panelu to kup "SanDisk Cruzer Fit"
Kod: Zaznacz cały
http://akumulatorki.com.pl/img/uploaded_images/big/Pendrive_SanDisk_Cruzer_FIT_32GB_1346158020_516.jpg
Z USB w komputerze nieraz ciężko jest to wydłubać takie jest małe.
Moja dorożka - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=325090