nie działa regulacja wysokości fotela kierowcy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
witam. nie działa regulacja wysokości fotela kierowcy w dół. do góry można podnieść fotel ale do dołu już nie idzie tylko prosze nie pisać ze fotel jest maksymalnie obniżony bo nie jest. poprostu nie działa. można coś z tym zrobić/naprawić samemu? prosze o porady. moze juz ktoś tak miał. zamieszczam jeszcze link do filmu jak to wygląda : " onclick="window.open(this.href);return false;
Musisz rozebrać plastyki z fotela i dostac się do mechanizmu podnoszenia fotela. Prawdopodobnie pogięły się lub odłamały takie zaczepy blaszane w tym mechanizmie. Jak rozbierzesz to będziesz widzial co jest nie tak.
dodam ze z 4 lata temu wyleciała taka sprężyna z fotela taka chyba ja ta na tym zdjęciu: http://imageshack.us/photo/my-images/520/fotel.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;
ale nic sie nie stało jak wyleciała. nie zauważyłem zeby cos sie przez jej brak działo.
ale nic sie nie stało jak wyleciała. nie zauważyłem zeby cos sie przez jej brak działo.
Ta sprężyna jest od czegos innego. Nie ma nic wsolnego z tym mechanizmem od podnoszenia/opuszczania fotela. Tak jak ci pisałem bez demontażu tego mechanizmu z fotela nic nie zrobisz.