Dziwne dzwieki podczas sluchania muzyki
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- malinex2
- Ma gadane
Witajcie . Mam pewien problem w moim Mk3 . Mianowicie kupilem go nie dawno i podczas sluchania muzyki slysze prucz niej samej jakies dziwne rytmiczne pikania i trzaski , zawsze sa takie same nigdy zmienne .Podczas podglaszania nasilaja sie . Kiedy przelacze radio na tryb usb pikanie takze wystepuje . Dzwiek przypomina mi buczenie pompy paliwowej w moim aucie . wiem , ze to wydaje sie smieszne ,ale bardzo mi to przeszkadza w uzytkowaniu auta , wiec postanowilem zmienic glosniki na nowe i wstawilem na przod blaupunkty gt - series . Problem wystepuje nadal . Mysle ze radio tez jest dosc nie znanej firmy i mozliwe ze to przez nie slysze niechciane dzwieki . Jak ktos mial podobny problem prosze o porade , bo nie wiem czy radio zmieniac czy co innego . Dodam ze na kazdej opcji takie pikania , szumy , buczenie wystepuja . Chcialbym tylko uzyskac potwierdzenie ze jest to radio , gdyz planuje zalozyc wkrotce wzmacniacz + sub woofer blaupunkta wiec radio tez wpadnie nowe ,a takie buczenia nie byly by wskazane :/
Kupie kompletny pakiet GTI do golfa mk5 oraz znaczki GTD z golfa Mk6/ mk7 PW
- kacper13
- Ma gadane
- Auto: Golf 3 .1,6 .93r .GL
Jeśli tylko wczasie jazdy masz niechciane dziwięki to coś robi zakucenia może by wystarczyło podłączyć kondensator przeciwzakuceniowy.
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
Pożycz od kogoś porządne radio i sprawdź. Może tu pomóc podłączenie radia bezpośrednio pod akumulator.
- malinex2
- Ma gadane
dzieki , jak tylko wroce z niemiec popatrze wszystko i podlacze nowe radio bo kupilem wczoraj nowego Pioneera .
Kupie kompletny pakiet GTI do golfa mk5 oraz znaczki GTD z golfa Mk6/ mk7 PW
jakie kable o potencjale równym masie auta idą do radia?
minus zasilania, ekran z anteny,...
coś jeszcze?
minus zasilania, ekran z anteny,...
coś jeszcze?