pusty bak +pol. wskazowki?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Witam mam golfa od tygodnia i to jest ewenement z tą wskazówka bo sam się już przekonałem. Wskazówka nie była jeszcze na zero pojechałem do wodopoju (BP) i okazało sie ze wlałem do niego 56,6l ropki. Może sie mylę może TDI ma większy zbiornik. poprawcie mnie jeśli się mylę. Pozdro.
VW w sercu
na co dzień MB W210 3.2 CDI
od święta MB W123
doszedł Golf mk2 USA
na co dzień MB W210 3.2 CDI
od święta MB W123
doszedł Golf mk2 USA
wygląda na to, że ta stacja coś kombinuje, bo TDI ma bak 55lbigozz pisze:Witam mam golfa od tygodnia i to jest ewenement z tą wskazówka bo sam się już przekonałem. Wskazówka nie była jeszcze na zero pojechałem do wodopoju (BP) i okazało sie ze wlałem do niego 56,6l ropki. Może sie mylę może TDI ma większy zbiornik. poprawcie mnie jeśli się mylę. Pozdro.
Bak mam 55l + 2l rura wlewu.ku_bi pisze:wygląda na to, że ta stacja coś kombinuje, bo TDI ma bak 55lbigozz pisze:Witam mam golfa od tygodnia i to jest ewenement z tą wskazówka bo sam się już przekonałem. Wskazówka nie była jeszcze na zero pojechałem do wodopoju (BP) i okazało sie ze wlałem do niego 56,6l ropki. Może sie mylę może TDI ma większy zbiornik. poprawcie mnie jeśli się mylę. Pozdro.
czy jestem w błędzie, że diesla doprowadzając do "ostateczności" można zdrowo zapowietrzyć, znam też ból niewiedzy gdzie jest to sub zero, a kontrolki rezerwy ni widu, ni słychu. Za krótko nim jeżdzę żeby bez obaw obserwować opadającą wskazówkę, a fakt że mogła by ona opaść aż do poziomu przed uruchomieniem zaplonu.
Pozdrawiam wszystkich, którym przyszło pchać golfinke do CPN-u
Pozdrawiam wszystkich, którym przyszło pchać golfinke do CPN-u
malgosk pisze:Dobra rada: nie sprawdzaj!!! Pompa paliwa bez paliwa zatrzze się. A co do wskazań miernika poziomu: w instrukcji podają, że w momencie, gdy wskazówka znajdzie się przy ostatniej czerwonej kresce to powinno być w baku jeszcze około 7 litrów paliwa. Jest to znak, że trzeba tankować (żeby pompy nie zatrzeć). Ale ja czasami potrafie przejechać jakiś kawałek i przy tankowaniu wchodzi mi 51-52 litry paliwa. Wniosek: miałem 3-4 litry w zbiorniku i nic się nie stało. Ale to może być kwestia przypadku. Jedna górka i pompy nie ma...
pompa bez paliwa od razu sie tak nie zatrze mi zabraklo zupy juz pare razy a pompa chodzi jednak nie polecam testowania wytrzymalosci pompy w ten sposob. w moim golfie znakiem ze trzeba zalac zupy jest troszeczek utrudnione odpalanie
sprzedam mk2 1,6 td ---------> 696-494-279
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=56922
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=56922