[mk3] przepalający się bezpiecznik centralnego itd....

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

lucundo
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

[mk3] przepalający się bezpiecznik centralnego itd....

Post autor: lucundo » czw sie 03, 2006 16:44

Witam!
Mam problem z przedostanim bezpiecznikeim ktory zdecydowanie za czesto sie przepala. Posiadam VW Golfa 3 1,6 75KM z listopada 1994. Owy bezpiecznik (drugi od prawej) dpowiedzialny jest za centralny zamek, szyberdach, oswietlenie wnetrza, zegar itd..... Mam tam załozony 15A, tak jak pisze w instrukcji. Proszę o pomoc w czym moze tkwic przyczyna jego ciagłego przepalania sie.

irekczek
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: irekczek » czw sie 03, 2006 17:56

hm.. a moze orientujesz się w jakich okolicznościach się przepala?
może jest za słaby i podczas np. włączonego oświetlenia, zamykania szyberdachu itp. się pali bo jest za duży pobór prądu?? sprawdź to.. włącz oświetlenie zamykaj szyber i centralny i zobacz.. pozdroo

P.s

może robi się gdzieś zwarcie... używaj po kolei każdego urządzenia które podpięte jest pod ten bezpiecznik.. jak się przepali np. przy oświetleniu tzn., że gdzieś zwarcie idzie.

lucundo
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: lucundo » czw sie 03, 2006 18:20

No włąsnie problem w tym że nawet używajac kilki urzadzen jednoczesnie nic sie nie dzieje. Mniej wiecej jakis tydzien wszystko ok, a potem sie przepala. Zauwazam zawsze po tym ze centralny zamek nie działa.

irekczek
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: irekczek » czw sie 03, 2006 20:47

hm..
jedyne co mi namyśl przychodzi to albo dać jakiś bezpiecznik większy(np. 20 A) lub odłączyć te urządzenia co są pod tym bezpiecznikiem i zostawić np. sam centralny... lub odłączać po jednym urządzeniu... aż dojdziesz przy którym przestało wywalać..
nie kupuj bezpieczników tylko na razie zawatuj, cienki drucik i będzie ok.. pozdro

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”