[mk3] RUDA zawansowana<< pod gumą od wlewu paliwa :/
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- r5badkiller
- Mały gagatek
- Kontakt:
[mk3] RUDA zawansowana<< pod gumą od wlewu paliwa :/
Witam
otóż przed chwilą sprawdzałem pod korkiem wlewu paliwa pod gumą jak sie ruda ma no i sie okazało ze bardzo dobrze otóż jest strasznie przegnite szczególnie na dole pod tą gumową uszczelką. I moje pytanie czym najszybciej ją powstrzymac i jak ta gume wyciągnąć(próboałem i nie chciała wylesc hyba przez wężyk) jakies propozycje? bo jak na to pacze to mi sie serce kraja
otóż przed chwilą sprawdzałem pod korkiem wlewu paliwa pod gumą jak sie ruda ma no i sie okazało ze bardzo dobrze otóż jest strasznie przegnite szczególnie na dole pod tą gumową uszczelką. I moje pytanie czym najszybciej ją powstrzymac i jak ta gume wyciągnąć(próboałem i nie chciała wylesc hyba przez wężyk) jakies propozycje? bo jak na to pacze to mi sie serce kraja
Golf to Golf. Niemiecka prostota i solidne wykonanie. Może nie ekscytuje, ale można na nim polegać.
do powstrzymania rdzy po uprzednim jej wydrapaniu jest Cortanin lub podobny środek (dostępny w sklepach moto lub lakierniczych), malujesz tym środkiem rdzawe miejsca, zostawiasz na 3 dni (by dostało fioletowoczarnego koloru) i potem normalna droga trzeba zabezpieczyć miejsce zaatakowane farbą antykorozyjną i kolorkiem pokryć
...
Re: [mk3] RUDA zawansowana<< pod gumą od wlewu paliwa
1. Odkręć korek paliwa,r5badkiller pisze:Witam
2. Wyjmij stalowy ring który jest wewnątrz gumy otaczającej korek i ma za zadanie powstrzymac wyjęcie gumy
3. Wyjąć gumę
PS. Nad korkiem wlewu i nad rurą do baku spodziewaj się ok. 1 kg błota i piachu. Zabezpiecz się przed wpadnięciem tego do baku.
Konto usunięte.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Ja w tym miejscu miałem pierwszą perforację w Vento, też u dołu, w miejscu zgrzewu i poszło oczywiście na wylot do nadkola. Było tak paskudnie że musiałem zrobić od strony koła łatę z żywicy, od zewnątrz wkleiłem taki półksiężyz z ocynkowanej blachy żeby odtworzyć okrągłość otworu, potem trochę szpachli elastycznej jakiejś do podwozia i jest git 3 lata.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
wyczyść z rdzy ile się da,odtłuść i na to magiczny srodek do rdzy RC900 firmy pyrmo i po 6 godzinach na to minie lub druga warstwę RC900 i jeśli chcesz przejedź farbą.Ja teraz robiłem błotniki z przodu i zapodałem mu własnie RC900 które tworzy taką jakby warstwę ochronną i swieci sie jak szkło.Wcześniej bawiłem sie Cortaninem i efekt był taki,ze jak pomalowałem na nim farba to mi to wszystko zeszło, a po jakimś czasie wyszły wieksze bomble,czyli kicha.
- r5badkiller
- Mały gagatek
- Kontakt:
witam
dzis sie za to zabrałem i wyczysciłem ale jak robiłem wykopaliska w tej zemi, piachu jaki tam był nad korkiem natknołem sie na jakis przewód oczywista przegnity i tak se dynda od czego on moze byc??
dzis sie za to zabrałem i wyczysciłem ale jak robiłem wykopaliska w tej zemi, piachu jaki tam był nad korkiem natknołem sie na jakis przewód oczywista przegnity i tak se dynda od czego on moze byc??
Golf to Golf. Niemiecka prostota i solidne wykonanie. Może nie ekscytuje, ale można na nim polegać.
a niby jak to należało by zrobić?6 godzin wystarczy,żeby mozna było połozyć minię czy cokolwiek na RC900.Zanim połozyłem cos po Cortaninie odczekałem tydzień a bombowce wyszły po nim wieksze jak byłymisiek10111 pisze:jezeli robiłeś to takim samym sposobem ja to opisałeś wyzej to normalne ze Ci kicha wyszła
za długo czekałeś góra 3 dni, cortanin zostawiony na długo bez póżniejszego zabezpieczenie traci swoje właściwości i nawet jeżeli nie pada deszcz to blacha zacznie znowu rdzewieć (od wilgoci w powietrzu)ck pisze:Zanim połozyłem cos po Cortaninie odczekałem tydzień a bombowce wyszły po nim wieksze jak były
...
Natomiast z RC900 jest inaczej bo po nałozeniu można tak jeździć i nic sie temu nie dzieje,bo od razu widać jak reaguje z rdzą i tworzy ochronna warstwę.W moim przypadku połozyłem minie dopiero po ok.10dniach.Upłynęło troche czasu i jak narazie wszysto sie trzyma i nie bombelkuje.misiek10111 pisze:za długo czekałeś góra 3 dni, cortanin zostawiony na długo bez póżniejszego zabezpieczenie traci swoje właściwości i nawet jeżeli nie pada deszcz to blacha zacznie znowu rdzewieć (od wilgoci w powietrzu)