VW Bora Maska
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
VW Bora Maska
Witam Od razu z góry przepraszam jeśli źle umiejscowiłem temat, ale mam nadzieję, ze zrozumiecie.
Tym czasem do rzeczy. Otóż wczoraj a w sumie dziś w nocy miałem niesympatyczny przypadek Wracałem do domku no i miałem bliski kontakt z dzikiem..:/ Jak się pewnie domyślacie autko jest uszkodzone ;( A mianowicie lewą stroną. Uszkodzeniu uległa lampa, zderzak no i niestety błotnik (cały ten boczek nad kołem) no i dziś chciałem iść do garażu to poodkręcać na co nie mogę otworzyć maski. Nie wiem co z tym zrobić maska nie jest wgięta ani nic, lecz nie reaguje w ogóle . Nie wiem czym to może być spowodowane, może tym, że ten boczek nad kołem lekko się przesunął tak ,ze jak otwieram drzwi kierowcy to zawadzają się o ten boczek i myślę, że to może to trzyma maskę. Jak by na to nie patrzeć to jak mogę ją otworzyć ?
Tym czasem do rzeczy. Otóż wczoraj a w sumie dziś w nocy miałem niesympatyczny przypadek Wracałem do domku no i miałem bliski kontakt z dzikiem..:/ Jak się pewnie domyślacie autko jest uszkodzone ;( A mianowicie lewą stroną. Uszkodzeniu uległa lampa, zderzak no i niestety błotnik (cały ten boczek nad kołem) no i dziś chciałem iść do garażu to poodkręcać na co nie mogę otworzyć maski. Nie wiem co z tym zrobić maska nie jest wgięta ani nic, lecz nie reaguje w ogóle . Nie wiem czym to może być spowodowane, może tym, że ten boczek nad kołem lekko się przesunął tak ,ze jak otwieram drzwi kierowcy to zawadzają się o ten boczek i myślę, że to może to trzyma maskę. Jak by na to nie patrzeć to jak mogę ją otworzyć ?
VW Bora Maska
Skoro uszkodzeniu uległa lampa i błotnik to podejrzewam, że pas przedni też jest przesynięty a tym samym i zamek od maski mógł się delikatnie skrzywić / przesunąć. Najlepiej to zrobic we dwóch gdzie jeden pociągnie za rączkę od otwierania a drugi w tym samym czasie spróbuje podciągnąć maskę do góry.
VW Bora Maska
Nie no pas widzé nie jest naruszony, maska tez nie jest przesunieta, no ale trzeba sprobowac wlasnie we 2 osoby Klamska od maski owszem normalnie chodzi i tak jak przedtem tak dosyc "ciasno" tylko ze wlasnie nie otwiera maski no !
VW Bora Maska
Noo troszkę mnie nie było bo wiadomo szkoła praca itd Alee otworzyłem maskę Otóż wystarczyła jeszcze jedna osoba pociągająca maskę ku górze i otworzyła się bez problemu Zamówiłem już wszystkie części i teraz pytanie jak mam to rozkręcać ? Błotnik już na górze z tych chyba 5 śrubek odkręciłem, ale gdzie jeszcze przykręcony jest to nie wiem i pytanie czy najpierw odkręcać zderzak czy lampę ?
- MaciekV5
- ...
- Auto: bmw
- Silnik: CUNA
- Kontakt:
Re: VW Bora Maska
Nie wyjmiesz lampy bez zdjęcia zderzaka. Po zdjęciu zderzaka zobaczysz gdzie jeszcze jest przykręcony błotnik.LopezoS pisze: i pytanie czy najpierw odkręcać zderzak czy lampę ?
-
- Mały gagatek
VW Bora Maska
O dzięki sławek o tą przy drzwiach mi się rozchodzi najbardziej bo reszte już odkręciłem Ii wgl. to jak myślicie panowie ile może mnie wynieść malowanie zderzaka całego z przodu ?
VW Bora Maska
Dobra za 600zł pomalują mi błotnik i zderzak ! Więc dobrze jest Tak ,ze dzięki za wszystkie porady. Pozdrawiam a temacik można zamknąc