Witam,
Dzisiaj oszalały mi przednie wycieraczki. Tzn. działają cały czas po włączeniu zapłonu, niezależnie od pozycji manetki. A teraz najlepsze. Jak wyciągnąłem bezpiecznik od tylnej wycieraczki, to przednie działają prawidłowo . Jakieś sugestie? Od czego zacząć i gdzie szukać?
Dwie sprawy, które mogą być związane z tematem, ale nie muszą.
Pierwsza to taka, że jakiś miesiąc temu wymieniałem mechanizm przednich wycieraczek, bo już był zasyfiony i zużyty, aczkolwiek po wymianie wycieraczki działają bez zarzutu, dlatego nie sądzę, aby miało to związek ze sprawą.
Druga, to to, że od jakiegoś czasu zaczęła mi się dziać, standardowa w VAGach, rzecz z tylną wycieraczką, czyli spryskiwacz obraca się razem z nią (a tak być nie powinno). Kiedyś mi to kumpel naprawiał domowymi sposobami i na jakiś czas pomogło, ale znów usterka powróciła. Z tego co mi ów kolega tłumaczył, to jest objaw, który może świadczyć o tym, że rurka doprowadzająca płyn do spryskiwacza się luzuje i przy czyszczeniu szyby może cieknąć płyn na mechanizm. To z kolei może spowodować wiadomo co.
Będę wdzięczny za wszelkie info.
Pozdrawiam.
Przednie wycieraczki szaleją
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Yuri, prawdopodobnie włącznik wycieraczek do wymiany , możesz rozebrać , przeczyścić i nasmarować może to pomóc . Sprawdż również kable w przelotce buda klapa i czy zadnia wycieraczka ma dobrą masę
No ale jeśli, to byłby włącznik, to czemu wszystko "normalnieje" po wyjęciu bezpiecznika tylnej wycieraczki?