[mk2] Jak wyczyścić palec i kopułkę?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk2] Jak wyczyścić palec i kopułkę?
Witam.
Od jakiegoś czasu trzęsie mi sie auto na wolnych obrotach(wcześniej gasło). Mam wymieniony olej, filtr oleju, filtr powietrza, filtr gazu, świece, gume podstawy gaźnika. Na gazie dzieje się tak samo jak na benzynie i nie ma różnicy czy jest ciepło , zimno czy pada deszcz. Zastanawiałem się czy to nie wina palca i kopułki, ale nie wiem jak się do nich zabrać( jak wyczyścić i j góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam.
Od jakiegoś czasu trzęsie mi sie auto na wolnych obrotach(wcześniej gasło). Mam wymieniony olej, filtr oleju, filtr powietrza, filtr gazu, świece, gume podstawy gaźnika. Na gazie dzieje się tak samo jak na benzynie i nie ma różnicy czy jest ciepło , zimno czy pada deszcz. Zastanawiałem się czy to nie wina palca i kopułki, ale nie wiem jak się do nich zabrać( jak wyczyścić i j góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam.
[b]Volkswagen Team Łódź[/b]
konkretnie jezeli byś w razie wymieniał palec rozdzielacza to niech ci poszuka w katalogu i jeszcze jedna zasadnicza sprawa przed sklepem przymierz czy pasuje ja się bardzo zdiwiłem kiedy to gostek w sklepie z katalogu mi wybrał ale nie pasował dlaczego? ano dlatego że nie był to orginał bosh tylko włoslka podruba
- Jacenty85
- Forum Master
- Kontakt:
Polecam palec BERU-13 zl i kopulka BERU ok. 26 zł. Koszt niewielki. Jakby nie było może być też EPS-może troche kiczowate ale się sprawdza. Kup se do kompletu kable CHAPIONA lub BOSCHA ew KAGERA i jak nie pomoze będziesz kombionowal dalej.ale jak go trzesie to moze być coś z zapłonem-musialbyś sprawdzic czy Ci ząbek nie przeskoczył
Dzięki wam wszystkim. Chce je przeczyścić zeby zobaczyc czy wogóle cos sie zmieni,jesli to pomoze to oczywiscie kupię BERU jak radzicie. Dzis sie za to biorę więc napewno napisze jak mi poszło>Pozdrawiam i rozdaje punkciory:)
[ Dodano: Sro Sie 02, 2006 17:35 ]
Zrobiłem ,niewiele pomogło niestety.Palec był troche zabrudzony przy ,,czubku", a styki troszke zaśniedziałe.Raczej całość do wymiany.Przewody też wymienię bo nie wiem ile czasu juz jezdzą w tym autku. Teraz mam przewody BERU.Co radziecie?Kupić takie same czy rzeczywiście np. Championa?Pozdro.
[ Dodano: Sro Sie 02, 2006 17:35 ]
Zrobiłem ,niewiele pomogło niestety.Palec był troche zabrudzony przy ,,czubku", a styki troszke zaśniedziałe.Raczej całość do wymiany.Przewody też wymienię bo nie wiem ile czasu juz jezdzą w tym autku. Teraz mam przewody BERU.Co radziecie?Kupić takie same czy rzeczywiście np. Championa?Pozdro.
[b]Volkswagen Team Łódź[/b]