Ile wam pali diesel?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Ile wam pali diesel?
normalnie możliwe sam widziałem średnia na komputerze więc po co miałbym zmyślac ?? no Panowie są ludzie którzy potrafią to zrobic
Golf mk2 USA 1.8T 20V AUM--> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=420945" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Ile wam pali diesel?
Komputer, komputer Z baku mierzyć a nie kompem Komu komp mierzy dokładnie ręka do góry
VW Bora, 1.9 TDI, 2004 rok, 101 KM, silnik w wersji ATD, automat, 5-biegowy TIP-TRONIC
Yamashka R6 :]
Ile wam pali diesel?
większosc osób w tym dziale podając swoje wyniki opiera sie na kompie.. niektórzy nawet fotki wyświetlaczy załączają ja w tym przypadku również oparłem sie na wskazniach z kompa
Golf mk2 USA 1.8T 20V AUM--> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=420945" onclick="window.open(this.href);return false;
- inż. Mk2_marcin
- Golfista
Ile wam pali diesel?
krótka trasa standardowo tankujemy na full->trasa 283km prędkość od 70-110km/h przeważnie 100km/h-> tankowanie na full weszło 13,9 średnia z trasy 4,9/100km
dawno tak nisko nie zeszedłem
ostatnio bardziej rozważnie, i ekonomicznie jeżdżę.
dawno tak nisko nie zeszedłem
ostatnio bardziej rozważnie, i ekonomicznie jeżdżę.
Nie no w mojej opinii komp jest niemiarodajny - tylko "spis z natury"
VW Bora, 1.9 TDI, 2004 rok, 101 KM, silnik w wersji ATD, automat, 5-biegowy TIP-TRONIC
Ile wam pali diesel?
To potwierdzę Ci osobiście, że do tego wskazania było tankowanie pod korek przed i po trasie. Wyliczenia są prawidłowe.kappi pisze:większosc osób w tym dziale podając swoje wyniki opiera sie na kompie.. niektórzy nawet fotki wyświetlaczy załączają
- inż. Mk2_marcin
- Golfista
oczywiście że jest niemiarodajny dajmy na to przykład Renault megane combi mojego wujka jak samochód stoi w miejscu odpalony to spalanie wykazuje zero! to co latem jak będą upały to odpalę auto i włączę klimę to za darmo będę się chłodził? no bez przesady z tymi komputerami waszymi to wszystko jest szajs, bardziej toyota corolla z 2005 roku na postoju z odpalonym silnikiem wykazuje 0,6l ale jak włączy się klimę to nie zmienia się nic a powinno więcej wykazać bo obciąża silnik... więc zacznijcie liczyć faktyczny stan spalania ręcznie a nie komputerowo KONIEC OT!mssg1 pisze:Nie no w mojej opinii komp jest niemiarodajny - tylko "spis z natury"
Chwilowe spalanie na postoju to zupełnie osobna bajka zależna od tego co i jak przelicza komp. Fizyka mówi, że 0 nie może być .. to oczywiste Mówimy o spalaniach z trasy rzecz jasna
- herbu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Ile wam pali diesel?
U mnie największa różnica między kompem, a rzeczywistością była 0.2 litramssg1 pisze:Komu komp mierzy dokładnie ręka do góry
U mnie w Fabii 0,7 a w Borce 0,1. Silniki dokładnie te same 101 KM ATD i tu i tu ;]
Ile wam pali diesel?
Moje wyliczenia są tylko z dystrybutora bo Caddy`laki kompa nie mają
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128
Ile wam pali diesel?
Trza było zamówićPiasek pisze: Caddy`laki kompa nie mają
U mnie komp jest nazdwyczaj precyzyjny w porównaniu z bakiem. Sprawdzałem i można mu zaufać.
Ile wam pali diesel?
Modele `96-04 nie miały MFA nawet w opcji. Toż to zwykłe Polo 6N1 z "szerszą "
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128