Jetta Syncro 2.9 VR6 by Unton84 & Mastercinek
Moderator: G0 Karcio
Jetta Syncro VR6 project by Unton84 & Mastercinek
a wiesz jaki jest przepikny kolor.... Z KIA PICANTO
Jest to kolor mega wypas full... robi robote w cieniu, w słońcu i w księżycu.... u mnie na mieście jeździ taki samochód i powiem Ci tak... zazwyczaj to poprawiają zdjęcia żeby kolor jakoś ładnie wyszedł (prospekty BMW pod tytułem Marakesh braun), zaś przy KIA... dopóki nie zobaczysz... to żadne zdjęcie nie odda tego koloru...
Ten kolorek nazywa się CAFE MOCHA i ma symbo C5M
Jak golf wygląda w ciemnym brązie to popatrz na wersje FLAIR w KIWI BRAUN, i tego się właśnie boje przy mk2... u nas mało w pełni słonecznych dni... brązy są piękne ale golfik to moim zdaniem trudne auto do brązów... muszą być takie ewentualnie jaśniejsze albo takie które się szybko wybijają nawet w warunkach niedostatecznego światła... obawiam się że marakesh taki nie jest
I na sieci również znajdziesz wypas fotki KIWI.. ale w rzeczywistości jest zazwyczaj baaardzo smutno (dziwnym trafem w moim mieście jest 2 FLAIR)
I tak w większości przypadków wygląda biedny Marakesh... to nie jest zły kolor ale na pewno to co pokazuje BMW w prospektach to fałsz... nie mają takiego koloru...
POdkręcony KIWI;
Ogólnie to jestem ciekawy jak będzie wyglądał.... tu kilka fotek, któreś z nich to na pewno marakesh
Ale żeby go tylko rozjaśnić i zrobić coś takiego to dla mnie byłoby cooolll.....
Jest to kolor mega wypas full... robi robote w cieniu, w słońcu i w księżycu.... u mnie na mieście jeździ taki samochód i powiem Ci tak... zazwyczaj to poprawiają zdjęcia żeby kolor jakoś ładnie wyszedł (prospekty BMW pod tytułem Marakesh braun), zaś przy KIA... dopóki nie zobaczysz... to żadne zdjęcie nie odda tego koloru...
Ten kolorek nazywa się CAFE MOCHA i ma symbo C5M
Jak golf wygląda w ciemnym brązie to popatrz na wersje FLAIR w KIWI BRAUN, i tego się właśnie boje przy mk2... u nas mało w pełni słonecznych dni... brązy są piękne ale golfik to moim zdaniem trudne auto do brązów... muszą być takie ewentualnie jaśniejsze albo takie które się szybko wybijają nawet w warunkach niedostatecznego światła... obawiam się że marakesh taki nie jest
I na sieci również znajdziesz wypas fotki KIWI.. ale w rzeczywistości jest zazwyczaj baaardzo smutno (dziwnym trafem w moim mieście jest 2 FLAIR)
I tak w większości przypadków wygląda biedny Marakesh... to nie jest zły kolor ale na pewno to co pokazuje BMW w prospektach to fałsz... nie mają takiego koloru...
POdkręcony KIWI;
Ogólnie to jestem ciekawy jak będzie wyglądał.... tu kilka fotek, któreś z nich to na pewno marakesh
Ale żeby go tylko rozjaśnić i zrobić coś takiego to dla mnie byłoby cooolll.....
- Mastercinek
- VR6SyncroManiac
Cafe mocha zgadzam się, piękny kolor. My na początku chcieliśmy koniecznie Ipanema Brown.
Tutaj cały projekt jetty w Ipanema brown.
Tak jak pisałem wcześniej myśleliśmy nad Cajou Brown z Dacii Duster
Z pewnych względów wybór padł na Marrakesh. Każde zdjęcie pokazuje go inaczej ale wiem, że można go dobrze wyeksponować tak więc zobaczymy z czasem
Edit 26.09.2012
Tarczki na przód
Coś do zacisków
Dorobione pod śrubę metalowe tulejki w przednie poli oraz... tuleje w tylną belkę dotoczone z PE 2000.
Zapodkładowane i zeszlifowane
Jutro spodziewany mega "apdejt" od lakiernika
Edit 27.09.12
No i jest długo oczekiwany update... świeżutkie zdjęcia
Ostatnie zdjęcie zrobione w trybie HDR trochę ciemniejsze ale widać jak mniej więcej lakier będzie się prezentował np wieczorem pod latarnią.
Ogólnie jesteśmy strasznie zadowoleni. Na żywo efekt, którego nie udało się uchwycić za pomocą aparatu. W weekend zrobię jakieś foto przy świetle dziennym, które powinno pokazać wszyzstkie zalety tego lakieru.
Tutaj cały projekt jetty w Ipanema brown.
Tak jak pisałem wcześniej myśleliśmy nad Cajou Brown z Dacii Duster
Z pewnych względów wybór padł na Marrakesh. Każde zdjęcie pokazuje go inaczej ale wiem, że można go dobrze wyeksponować tak więc zobaczymy z czasem
Edit 26.09.2012
Tarczki na przód
Coś do zacisków
Dorobione pod śrubę metalowe tulejki w przednie poli oraz... tuleje w tylną belkę dotoczone z PE 2000.
Zapodkładowane i zeszlifowane
Jutro spodziewany mega "apdejt" od lakiernika
Edit 27.09.12
No i jest długo oczekiwany update... świeżutkie zdjęcia
Ostatnie zdjęcie zrobione w trybie HDR trochę ciemniejsze ale widać jak mniej więcej lakier będzie się prezentował np wieczorem pod latarnią.
Ogólnie jesteśmy strasznie zadowoleni. Na żywo efekt, którego nie udało się uchwycić za pomocą aparatu. W weekend zrobię jakieś foto przy świetle dziennym, które powinno pokazać wszyzstkie zalety tego lakieru.
- unton84
- Nowicjusz
- Kontakt:
No i w końcu Jetka nabrała kolorów, efekt piorunujący..przynajmniej jak dla nas, no i na żywo to też co innego. Lecimy z tematem
Mega kolor!Bede śledził temat z miasta w którym sie urodziłem!Powodzenia!
- Czarson
- Forum Master
- Kontakt:
bardzo ciekawy kolor wybraliście
co myślisz o moim golfie? viewtopic.php?f=87&t=436585 zapraszam do komentowania
Mój nowy Edition One GTI viewtopic.php?f=87&t=543801" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię listwy wąskie od pakietu GTI 3d do mk2
Mój nowy Edition One GTI viewtopic.php?f=87&t=543801" onclick="window.open(this.href);return false;
- grzesiekmk2
- Gadatliwa bestia
Fajna jetta jeszcze fajniejszy kolorek w Słońcu robi mega wrażenie pozdrawiam powodzenia dalej:)
Golfik II 1.6td -- http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=446431" onclick="window.open(this.href);return false;
Fiat 126p -- http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=169&t=447126" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupie zawor MBC kulowy:)
Fiat 126p -- http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=169&t=447126" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupie zawor MBC kulowy:)
- pasacik110
- Użytkownik
- Kontakt:
Mniam.... Jak dla mnie bomba
<wymoderowano podpis niezgodny z regulaminem>
- Mastercinek
- VR6SyncroManiac
- Dehumanizer
- Shadow Man
- Kontakt:
Re: Jetta Syncro VR6 project by Unton84 & Mastercinek
świetny kolor, dobrze ze nie wybraliście jakiejś "sraki" lub innego wydziwu z nowych aut trzymam. Kawał dobrej roboty
- Mastercinek
- VR6SyncroManiac
Dzisiaj kolejny dzień walki. Po ponad roku po raz pierwszy nie rozbieramy tylko składamy. Super uczucie, polecam
Ale najpierw wizyta w zaprzyjaźnionym sklepie i dokupione:
- klocki hamulcowe ATE Ceramic
- łożyska w piasty na przód
- sworznie wahaczy
- 6 sztuk przewodów hamulcowych elastycznych na tył i przód
- tulejki, osłonki, łączniczki,...
Próbowałem też uchwycić lakier przy kawałku wpadającego do garażu światła dziennego
Plan do weekendu - postawić na kołach.
Ale najpierw wizyta w zaprzyjaźnionym sklepie i dokupione:
- klocki hamulcowe ATE Ceramic
- łożyska w piasty na przód
- sworznie wahaczy
- 6 sztuk przewodów hamulcowych elastycznych na tył i przód
- tulejki, osłonki, łączniczki,...
Próbowałem też uchwycić lakier przy kawałku wpadającego do garażu światła dziennego
Plan do weekendu - postawić na kołach.
- Czarson
- Forum Master
- Kontakt:
to juz bilzej końca jak zaczyna sie etap składania
co myślisz o moim golfie? viewtopic.php?f=87&t=436585 zapraszam do komentowania
- Mastercinek
- VR6SyncroManiac
Dokładnie Czarson. Robota całkiem inaczej idzie jak widzi się początek końca...
Dzisiaj znowu trochę podziałaliśmy. Efekty:
Dzisiaj znowu trochę podziałaliśmy. Efekty: