Mój golf 4 16 sr silnik AKL mnie wykonczy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
witam wszystkich którzy sie spotkali z tym problemem w golfach - zaczynam jest rano czy to zima czy to lato nie ma znaczenia jak proboje odpalic to mi obroty mocno faluja i przerywaja i jak nie daje duzo gazu to zgasnie - i tak poch kilku nieudanych akcjach jak sie nagrzeje to rewelacyny smochodzik przez cały dzien i co to moze byc- wymieniono mi swiece przewody , czujnik temperatury , czujnik powietrza przed przepustnica , wymieiono mi sone lambde, wczoraj byłem u machera tomi powiedział ze to sonda mlambda mu wychodzi na jego urzdzeniu nadmienie ze wszytko sie zaczeło dziac jak zmieniono mi akumulator na nowy-nie którzy twierdza ze to prze gaz ale to nie prawda dzieje sie tak na bezynie zpowazaniem mietek prosze o jakas rade pomoc bo chca mi wymieniac pompke paliwowa i przepustnice .
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
Po takiej operacji należało zakodować przepustnicę.Jest teraz pytanie czy po wymianie sondy przywrócono ustawienia fabryczne?majk54 pisze:nadmienie ze wszytko sie zaczeło dziac jak zmieniono mi akumulator na nowy
Użyj wyszukiwarki jest bardzo dużo tematów na temat problemów z tym silnikiem.
wogóle nic nie robiona przy wymianie sody i akumulatora i co ma teraz zrobic
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
Re: Mój golf 4 16 sr silnik AKL mnie wykonczy
Albo samemu zaopatrzyć się w program vag i zrobić samemu wszystko znajdziesz na forum albo poszukać kogoś w swojej grupie regionalnej i poprosić żeby ci zrobił te nastawy zamajk54 pisze:wogóle nic nie robiona przy wymianie sody i akumulatora i co ma teraz zrobic
ostatnia wersja to warsztat który kuma takie rzeczy w vw. ale oni mogą cię skasować.
Ja na twoim miejscu wymieniłbym uszczelki pomiędzy kolektorem ssącym a głowicą. To jest najczęstsza przyczyna zlej pracy tego silnika na zimno. Jakoś nie napisales, że to też wymieniłes.
zgadzam się z przedmówcą !! wymieniaj czym prędzej uszczelki pod kolektorem ssącym!! i będzie git!
- hossearkadio26
- Ma gadane
- Kontakt:
Re: Mój golf 4 16 sr silnik AKL mnie wykonczy
Popieram kolegów, wymień uszczelki. Miałem dokładnie to samo. A jak nie masz pewności to rano jak odpalisz auto popsikaj zwykłym plakiem w miejscach uszczelek. Jeżeli autko zwiększy obroty to masz przyczyne.
Pzdr
Pzdr
Marcin
dzieki panowie ze tak pomagacie mi w tym problemie jutro zabieram sie do roboty napisze jak to sie skonczyło mietek
- Pablo Corrado
- Forum Master
Niekoniecznie.waski1 pisze:Po takiej operacji należało zakodować przepustnicę.
Można było adoptować, ale nie trzeba. przepustnica się sama zaadoptuje po jakimś czasie.
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.