Hej, opisze mi ktoś jak się zabrać do czyszczenia przepustnicy w RP. Szukałem na forum ale znalazłem tylko instrukcje do silników z MK IV.
Pozdrawiam Daniel
Czyszczenie przepustnicy RP
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
nie musisz do tego się przymierzać jak w znacznie czulszych na to nowszych wtryskach, są specjalne środki, ale nitro, pędzelek, trochę poskrobać czymkolwiek niezbyt twardym żeby nie zrysować i starczy. Potem najwyżej reset ECU ale pewnie nie będzie potrzebny
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Kup sobie jakiś Carb Cleaner albo coś takiego rodzaju i wtedy ten preparat wręcz sam robi robote. Jeśli będzie miał problemy to pomożesz mu pędzelkiem i wszystko będzie git. Ja w swoim RP osobiście raz czyściłem Benzyną Ekstrakcyjną i też wszystko ładnie się wyczyściło
Plyn do czyszczenia silnikow 'moje auto' ze stacji benz. za 12 zl. . szmata i jazda !!
Sprzedam:
Przeplywomierz BOSCH 0280218002 1.8, 2.0 benz
Sonda lambda BOSCH 06a 906 262 Q
Przeplywomierz BOSCH 0280218002 1.8, 2.0 benz
Sonda lambda BOSCH 06a 906 262 Q