światła biegu wstecznego
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
światła biegu wstecznego
Witam , szukam rozwiązania mojego problemu ze światłami wstecznego .
czujnik, bezpiecznik oraz żarówki są sprawne podczas cofania muszę dociskać dźwignie zmiany biegów, wtedy wszystko jest ok .
wie ktoś jak rozwiązać ten problem ?
czujnik, bezpiecznik oraz żarówki są sprawne podczas cofania muszę dociskać dźwignie zmiany biegów, wtedy wszystko jest ok .
wie ktoś jak rozwiązać ten problem ?
światła biegu wstecznego
Jeśli musisz docisnąć dźwignię to wskazywałoby to na jakiś czujnik / kontaktron czy co tam się montuje.
VW Bora, 1.9 TDI, 2004 rok, 101 KM, silnik w wersji ATD, automat, 5-biegowy TIP-TRONIC
Yamashka R6 :]
Yamashka R6 :]
światła biegu wstecznego
nie bardzo mi pomogłeś w rozwiązaniu tej usterki może coś więcej ktoś napisze ...
światła biegu wstecznego
Jak dociśniesz dźwignię i świeci to nie szukaj problemu w elektryce tylko w samym włączniku. Miałem coś podobnego w MK3 i o ile dobrze pamiętam to sam włącznik znajduje się przy skrzyni; taka plastikowa puszka przykręcona dwiema śrubami M6, pod nią jest taki "kieliszek" blaszany przykręcony chyba M8. Wykręciłem przeczyściłem i chyba lekko podgiąłem. Pomogło.
Re: światła biegu wstecznego
Masz tutaj dokładnie opisane. Nawet z naszego forum: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=14&t=359751" onclick="window.open(this.href);return false;cyganek pisze:kolego a czy ta puszka znajduje się za czujnikiem ??
światła biegu wstecznego
z tego co wiem u mnie czujnik wkręcony jest w skrzynie kluczem 22 a tu mamy opisane rozwiązanie w skrzyni tdi
- Paweł Marek
- V.I.P.
światła biegu wstecznego
cyganek, najczęsciej winny jest marnej jakości czujnik zamiennik ze źle wykonanym trzpieniem - za krótkim lub za długim. Kup inny 8 zeta kosztuje, nie kupuj czujnika Febi,każda firma byle nie to, koroduje wewnątrz po miesiącu.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
światła biegu wstecznego
czujnik wymieniłem na topran moim zdaniem to wina leży przy drążku zmiany biegów może któryś z białych plastików się wytarł...