[MKIV]Znaczenie kontrolki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[MKIV]Znaczenie kontrolki
Kontrolka zapala sie po przekreceniu kluczyka ( silnik nadal nie pracuje ) - kolor pomaranczowy - na srodku deski rozdzielczej. Przedstawia kolko, ktore z lewej i prawej strony ma luki skladajace sie z 3 odcinkow. zalaczam obrazek pogladowy zrobiony w paincie.
dzieki z gory za pomoc
dzieki z gory za pomoc
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To nie jest czasami kontrolka od ESP?
Taka?
I jeszcze jedno
To nie jest kontrolka ESP, to jest kontrolka zużycia klocków hamulcowych, zwanych okładzinami ciernymi.
A ja jestem matołek i mam zaćmę umysłową.
Taka?
I jeszcze jedno
To nie jest kontrolka ESP, to jest kontrolka zużycia klocków hamulcowych, zwanych okładzinami ciernymi.
A ja jestem matołek i mam zaćmę umysłową.
Ostatnio zmieniony wt sie 01, 2006 23:31 przez Boogie, łącznie zmieniany 1 raz.
jak wylaczam esp to zapala sie inna kontrolka - trojkat z wykrzyknikiem bodajze i takim lukiem zakonczonym strzalka, dookola dwoch ramion trojkata - tez pomaranczowy, ale ta pierwsza kontrolka rowniez nie gasnie...
[ Dodano: 01 Sie 2006 22:53 ]
[ Dodano: 01 Sie 2006 22:53 ]
nie, ta kontrolka pozostaje zapalona nawet gdy uruchomie silnik i w czasie jazdy tez sie swieci ...Boogie pisze:A możesz bardziej szczegółowo opisać jak to wygląda? To znaczy, czy na przykład nie jest, że jak przekręcasz kluczyk na jedynkę, to zapalaja się kontrolki, bo przeciez nie tylko ta się zapala, następnie część z nich gaśnie, a po zapaleniu nie gasną wszystkie?
Czujnik hamowania powiadasz?IroeN pisze:wlasnie nie - po prostu sie zapalila i tyle
ostatnio bylem w ASO bo mi sie czujnik hamowania zepsul - czego tez sie dowiedzialem przez kontrolke - taka poziomo ulozona sprezynka - i mechanik w ASO innych bledow nie zauwazyl - wiec pewnie znowu przerobie taka wizyte
A jeszcze jedno, to funkiel-nówka-nieśmigany Ten Goofer mkIV, że po ASO się włóczysz?
rocznik 2003, ale sprowadzony, tak wogole to smiga az milo, silnik TDi 1.9 - fajne odejscie
[ Dodano: 01 Sie 2006 23:12 ]
[ Dodano: 01 Sie 2006 23:12 ]
tak, ten czujnik co jest pod pedalem hamowania i powoduje ze sie swiatla stopu zapalajaBoogie pisze: Czujnik hamowania powiadasz?
A jeszcze jedno, to funkiel-nówka-nieśmigany Ten Goofer mkIV, że po ASO się włóczysz?
Stary, ja Cie bardzo prtzepraszam, ale popie*******m se kontrolki.
Toż to kontrolka zużycia okładzin hamulcowych (przednich)
[ Dodano: 01 Sie 2006 23:25 ]
Własnie tak się zastanawiałem, dlaczego tam jest kółko, a nie trójkąt z grafem/strzałką.
Ot skleroza nie boli.
Spoko, prawdopodobnie masz klocki do wymiany z przodu, a może i te z tyłu też.
Toż to kontrolka zużycia okładzin hamulcowych (przednich)
[ Dodano: 01 Sie 2006 23:25 ]
Własnie tak się zastanawiałem, dlaczego tam jest kółko, a nie trójkąt z grafem/strzałką.
Ot skleroza nie boli.
Spoko, prawdopodobnie masz klocki do wymiany z przodu, a może i te z tyłu też.