Skacząca dawka paliwa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Skacząca dawka paliwa
Cześć,
u mnie znów jest problem taki, że dawka sama mi się zwiększa. Ostatnio ustawiałem ją na 3, dzisiaj podpinam vaga patrze a tam 2.4 przy 80 stopniach to przy 90 będzie 2 albo 2.2 jak nic. Czemu się tak może dziać? Dodam że wywala mi czasem błąd od czujnika prędkości, ale licznik działa mi cały czas. Może być od tego?
u mnie znów jest problem taki, że dawka sama mi się zwiększa. Ostatnio ustawiałem ją na 3, dzisiaj podpinam vaga patrze a tam 2.4 przy 80 stopniach to przy 90 będzie 2 albo 2.2 jak nic. Czemu się tak może dziać? Dodam że wywala mi czasem błąd od czujnika prędkości, ale licznik działa mi cały czas. Może być od tego?
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
Skacząca dawka paliwa
myślisz ze zmiana programu pomoże objawy wskazują na brudny nastawnik, problem polega na tym ze jak dojeżdżasz np do świateł nierówno chodzi przez ok 2 sekundy a potem wszystko wraca do normy obroty nie sięgają jak u innych 1500 2000 a u mnie dzieje się wszystko w zakresie 900 obrotów
- ciachotdi
- diesel m@ster
Re: Skacząca dawka paliwa
wystarczy że kupię kompa asv i go podmienię ?Fahoo pisze:ciacho840, zmien soft na asv
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Nie ma tak dobrze ,zeby kompy sobie śmigały z jednego auta w drugim chyba że ktoś ci wywali immo z softuciacho840 pisze:wystarczy że kupię kompa asv i go podmienię ?Fahoo pisze:ciacho840, zmien soft na asv
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Skacząca dawka paliwa
Hmm...nigdy nie próbowałem,bo wolę wywalić i mieć spokój ...i kodu swojego immo znać nie trzeba ? żeby tak sobie tylko adaptować ?Fahoo pisze:munior, nie przesadzaj zwykła adaptacja vagiem wystarczy
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
- ciachotdi
- diesel m@ster
Czy zrobię to zwykłym vagiem czy zostaje tunerFahoo pisze:przyśpieszyłem kąt dynamiczny w sofcie i szarpanie i skoki dawki znikły
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
Skacząca dawka paliwa
Zrobisz.Tylko musi chyba być odblokowany pełna wersja.ciacho840 pisze:Czy zrobię to zwykłym vagiem
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
Sorry porąbało mi się z wymianą sterownika !!!!Fahoo pisze:waski1, żart?
w sofcie a nie vagiem
zmieniłem mape kąta dynamicznego
Skacząca dawka paliwa
Kolego Fahoo mógłbyś podać w jakich granicach zmienić kąt wtrysku, żeby nie szarpało. Mój motor 1z i przy delikatnym gazie( vag pokazuje około 30mg) wystepuje lekkie szarpanie. Jak się przekoduje na automata tego problemu niema. Na próbe skopiowałem mapę z automata, ale szarpanie dalej jest. Ster mam z koncówką BF do tego wtryski 216 (220/300 ustawione ciśnienia). Wcześniej na starych końcówkach tego nie było.Fahoo pisze:waski1, żart?w sofcie a nie vagiemzmieniłem mape kąta dynamicznego