wiązka różnych wtyczek,lambda i czujnik ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- speckom
- Forum Master
- Kontakt:
witam
nabyłem nowy sprzęt
golfa II 1.6 na gazniku z komputerem.
wszystko chodzi i na bezn i na gazie (choc na gazie troche dziwnie ale to pewnie parownik do regeneracji )
znalazłem pod maska koło silnika rózne wtyczki ,nie mam pojecia do czego to ? zauwazylem tez ,że to ma komputer i sonde lambda, i jakis plastikowy czujnik który wisiał za silnikiem.
uswiadomi mnie ktos do czego te wtyczki i ten czujnik ?
ponizej foto :
Zobacz całą galerię | Darmowe galerie Allegro
wydaje mi sie ,że może to miało mfa a ten plastikowe cos to czujnik temp zewznetrznej ale moze sie myle ?
nabyłem nowy sprzęt
golfa II 1.6 na gazniku z komputerem.
wszystko chodzi i na bezn i na gazie (choc na gazie troche dziwnie ale to pewnie parownik do regeneracji )
znalazłem pod maska koło silnika rózne wtyczki ,nie mam pojecia do czego to ? zauwazylem tez ,że to ma komputer i sonde lambda, i jakis plastikowy czujnik który wisiał za silnikiem.
uswiadomi mnie ktos do czego te wtyczki i ten czujnik ?
ponizej foto :
Zobacz całą galerię | Darmowe galerie Allegro
wydaje mi sie ,że może to miało mfa a ten plastikowe cos to czujnik temp zewznetrznej ale moze sie myle ?
nie ma mnie
na pierwszym zdjęciu masz wtyczki od gaźnika 2ee, a na drugim od sondy lambdy ,
Duża Wtyczka -->> Nastawnik przepustnicy dolnej ,Wielołącze nastawnika
czarna wtyczka --->>>Nastawnik ssawki
( silnik indukcyjny )
szara wtyczka ---->> Potencjometr przepustnicy
a 2 wtyczka z tym dzyndzlem to niewiem .
źródło --->>>http://www.gaznik.pl/opis_pierburg_28-30_2ee.html
Duża Wtyczka -->> Nastawnik przepustnicy dolnej ,Wielołącze nastawnika
czarna wtyczka --->>>Nastawnik ssawki
( silnik indukcyjny )
szara wtyczka ---->> Potencjometr przepustnicy
a 2 wtyczka z tym dzyndzlem to niewiem .
źródło --->>>http://www.gaznik.pl/opis_pierburg_28-30_2ee.html
Trzy Literki a znaczą tak wiele - GTI
- speckom
- Forum Master
- Kontakt:
czyli co bo nie rozumiem za bardzo,czyli był wsadzony inny gaźnik ? i ktos zrobił moda na taki ?
nie ma mnie
- Paweł Marek
- V.I.P.
po prost daj fotkę gaźnika albo porównaj w necie z Pierburgiem 2E2, być może je zamieniono i nie masz już gaźnika z komputerem tylko zwykły
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- speckom
- Forum Master
- Kontakt:
raczej mam ten gaznik wlasnie sterowany kompem,bo mialem kiedys inne mk2 1.6 to inny byl gaznik z wygladu.a po czym da sie poznac jaki dokladnie to gaznik ? zrobie pare fotek to moze mi napiszecie
nie ma mnie
- speckom
- Forum Master
- Kontakt:
a jaki jest najlepszy gaźnik do tego modelu silnika ? a może przełożyc 1 punkt z 1.8 bo mam drugie mk2 cale na graty to sie przełoży. tyle ze cos trzeba bedzie przerabiać?
nie ma mnie
- Paweł Marek
- V.I.P.
o przekładkę jednopunktu nie pytaj więcej bo o tym porady sa, ale jesli juz to nie z 1.8 - moim zdanie szkoda zachodu zwłaszcza że widzę że niedasz sam chyba z tym rady, O gaźnikach też masz mnóstwo napisane, mozesz założyć od 1.6 Pierburg 2E2 albo Webera cały temat o tym jest.
Póki co nie marudź daj te fotki bo podejrzewam że już masz inny gaźnik bez elektroniki założony skoro te wtyczki sa wolne
Póki co nie marudź daj te fotki bo podejrzewam że już masz inny gaźnik bez elektroniki założony skoro te wtyczki sa wolne
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Szara ta druga to zawór zbiornika węgla aktywnego chyba. Wtyczki na bank pochodzą od Pierburga 2ee więc silnik to pewnie 1.6PN
- speckom
- Forum Master
- Kontakt:
ok ,dzieki ,do tego fajny bajer te wtyczki bo po lekkie przeróbce bedzie pasował mono wtrysk od 1.8 rp
nie ma mnie