[Golf III] 16tki a spalanie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[Golf III] 16tki a spalanie
Wprawdzie już zakładałem topic o felgach w golfie III, ale tamten brał pod uwage inne rozmiary.. nieważne. Wszyscy radzą żeby założyć 16tki + gleba. Jak mocno wzrośnie spalanie i spadną osiągi przy silniku 1,4 ?? Wiem że coś się zmieni więc odpowiedzi typu "trochę spadnie" nie wniosą nic do tematu. Jeśli to możliwe to poprosiłbym o możliwie precyzyjne wypowiedzi.
Spalanie?? Co Ty gadasz to jest 1.4 a ty chcesz jeszcze go zmulic zakładając 16, chyba, że zależy ci żeby jezdzic tylko jak bedzie duzy wiatr i to z tyłu. "Wszyscy radza" - to nieżle ci radza Walić spalanie jak to bedzie jeżdzić jak Wigry III. Ja odradzam, takie moje zdanie. A ile bedzie palił to nie wiem czy ktoś odpowie na takie pyatnie, chyba, że sam takim jeżdzi ale to i tak nie bedzie obiektywne, bo co silnik to obyczaj. Pozdr.
To do tych 16 dorzuc jeszcze z jeden silnik, bo ten 1.4 to moze być za malo
A na powaznie to nie wiem ile wzrośnie spalanie i o ile spadną osiągi, ale jedno jest pewne - co do spalania to nie będzie tragedii, choc opory toczenia 16" na pewno sa większe niż 13" bo chyba takie były w 1.4, przyspieszenie na pewno będzie gorsze, natomiast Vmax może wzrosnąć. Jaka skrzynia 4 czy 5 speed?
Moim zdaniem kiepski pomysł, ale za to auto bedzie ładnie wyglądać
A na powaznie to nie wiem ile wzrośnie spalanie i o ile spadną osiągi, ale jedno jest pewne - co do spalania to nie będzie tragedii, choc opory toczenia 16" na pewno sa większe niż 13" bo chyba takie były w 1.4, przyspieszenie na pewno będzie gorsze, natomiast Vmax może wzrosnąć. Jaka skrzynia 4 czy 5 speed?
Moim zdaniem kiepski pomysł, ale za to auto bedzie ładnie wyglądać
Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
skrzynia 5tka. widzę że 16tki odpadają (nie wiem czemu wczesnij mi je doradzono)
Jaka średnicę wybrać (tak żeby dobrze wyglądąło) ??
Ja mogę nawet na 14tki "po niemiecku" z dosyć niskim profilem i lekko naciągniętą oponą.. czy może 13tki (o ile to nie bedzie przeasada) O przekłamania na liczniku specjalnie nie dbam. Doradźcie mi tylko jak dobrac tak zeby nie przesadzić z za małymi kołami.. Oczywiście do tego gleba obowiązkowo
Jaka średnicę wybrać (tak żeby dobrze wyglądąło) ??
Ja mogę nawet na 14tki "po niemiecku" z dosyć niskim profilem i lekko naciągniętą oponą.. czy może 13tki (o ile to nie bedzie przeasada) O przekłamania na liczniku specjalnie nie dbam. Doradźcie mi tylko jak dobrac tak zeby nie przesadzić z za małymi kołami.. Oczywiście do tego gleba obowiązkowo