Witajcie, potrzebuje jaknajwięcej informacji czym różniły się skrzynie z sharana VR6 AYL oraz golf 4 BDE. skrzynie 6 biegowe, 4motion. Doczytałem gdzieś że napewno z golfa jest mniejsza od tej z sharana, teraz tylko potrzebuję się dowiedzieć w którym miejscu jest mniejsza i o ile.
Potrzebuje włożyć to do innego auta, mam zaczepioną skrzynię z sharana i jest kapke duża, a dokładnie mechanizm różnicowy jest sporych rozmiarów, jeśli jest ktoś wstanie określić ile jest mniejsza skrzynia z golfa w miejscu mechanizmu to byłby wdzięczny.
Jeśli trzebabędzie wkleje jakieś zdjęcie z wymiarem który mnie interesuje, aktualnie nie mam za bardzo jak.
Pozdrawiam, Jacek
Skrzynia biegów golf 4 i sharan VR6
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: Skrzynia biegów golf 4 i sharan VR6
motoweld pisze:Witajcie, potrzebuje jaknajwięcej informacji czym różniły się skrzynie z sharana VR6 AYL oraz golf 4 BDE. skrzynie 6 biegowe, 4motion. Doczytałem gdzieś że napewno z golfa jest mniejsza od tej z sharana, teraz tylko potrzebuję się dowiedzieć w którym miejscu jest mniejsza i o ile.
Potrzebuje włożyć to do innego auta, mam zaczepioną skrzynię z sharana i jest kapke duża, a dokładnie mechanizm różnicowy jest sporych rozmiarów, jeśli jest ktoś wstanie określić ile jest mniejsza skrzynia z golfa w miejscu mechanizmu to byłby wdzięczny.
Jeśli trzebabędzie wkleje jakieś zdjęcie z wymiarem który mnie interesuje, aktualnie nie mam za bardzo jak.
Pozdrawiam, Jacek
poszukaj na jakimkowlwiek sztotowisku skrzyni 6biegowej od golfa IV, octawi, seata. Skrzynia BDE jest dokładnie takich samych wymiarów + przystawka do napędu, róznica jest własnie w mechaniźmie róznicowym i w sterownaniu biegami (wybierakeim)
Skrzynia biegów golf 4 i sharan VR6
właśnie w okolicy nikt nie ma..
potrzebuje wiedziec czy odległość osi wyjścia półosiek od osi napędu skrzyni(koła zamachowego) jest taka sama, jeśli nie to o ile mniejsza, no i ile mniejsza jest obudowa dyfra, szukam jaknajmniejszej
potrzebuje wiedziec czy odległość osi wyjścia półosiek od osi napędu skrzyni(koła zamachowego) jest taka sama, jeśli nie to o ile mniejsza, no i ile mniejsza jest obudowa dyfra, szukam jaknajmniejszej