ubywa olej
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: ubywa olej
A masz możliwość wyczyścić to do czystego i zasuszyć żeby dokładnie zlokalizować wyciek ?
VW Bora, 1.9 TDI, 2004 rok, 101 KM, silnik w wersji ATD, automat, 5-biegowy TIP-TRONIC
Yamashka R6 :]
- Djwasyl1992
- Ma gadane
ubywa olej
No jak tylko kupie benzyne ekstrakcyjna to wyczyszcze. Jeśli to uszczelka głowicy no to nie ciekawie bo chcialem zrobic to jak najniszym kosztem
Benzyny nie polecam ponieważ powoduje puchnięcie gum wszelakich i w tym uszczelek. Jak masz dostęp kup jakiś specyfik do czyszczenia silnika, który nie zaszkodzi uszczelkom oraz plastikom. Ropa np. średnio lubi się z plastikiem Ja czasami namaczam woda z ludwikiem, lub używam jakieś chemii od Karchera. Jak jest sam metal to denaturacik daje radę Potem jak się ładnie brud przetrawi zalewam jeszcze raz środkiem, wodą i wycieram z grubsza. Potem powietrze z kompresorka + wycieranie. Na końcu odpalam silnik aby się wygrzał i wszystko odparowało. Jak nie zabezpieczyłeś kolektorów no to trochę puści dymek ;D Na końcu przecieram szmatą raz jeszczę i sypię pudrem wszędzie Pojeździsz i od razu zobaczysz skąd leci olej
Jak już namierzysz pozbywasz się pudru oczywiście i przy rozkręcaniu czyścisz wszystko dokładnie :]
Jak już namierzysz pozbywasz się pudru oczywiście i przy rozkręcaniu czyścisz wszystko dokładnie :]
VW Bora, 1.9 TDI, 2004 rok, 101 KM, silnik w wersji ATD, automat, 5-biegowy TIP-TRONIC
- Djwasyl1992
- Ma gadane
Używam zasypki do tyłka dla niemowląt Proponuję tę baby coś tam
W przypadku szukania wycieków w Corsie B pomogło. OD razu widać którędy leci i jak mocno :]
W przypadku szukania wycieków w Corsie B pomogło. OD razu widać którędy leci i jak mocno :]
- Djwasyl1992
- Ma gadane
ubywa olej
Aaa;p Ciekawy sposób:D Jak bedzie uszczelka glowicy do wymiany to glowica do planowania musi isc tak?;/
Przy wymianie uszczelki chyba nie. Myślę, że to się robi jak się robi regenerację głowicy.
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
ubywa olej
No raczej.Djwasyl1992 pisze:Jak bedzie uszczelka glowicy do wymiany to glowica do planowania musi isc tak?;/
- Djwasyl1992
- Ma gadane
Na stronie jednej firmy za silnik 3-4 cylindorwy chcieli 40 zł, ale słyszałem, że nieraz kosztowało to 200 - 300 bo były jakieś dodatkowe prace w postaci udrożniania kanałów itp. .
- waski1
- _
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
- Kontakt:
- Djwasyl1992
- Ma gadane
ubywa olej
No ja właśnie tez słyszałem ze to kosztuje kolo 200zl. To oni wybiora ile nalezy ja splanowac czy jak to?
No powinni zrobić tak żeby było dobrze
- waski1
- _
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
- Kontakt:
Jeżeli zażyczysz sobie samo planowanie to pewnie zrobią samo planowanie i zapłacisz około 40 zeta.Djwasyl1992 pisze:No ja właśnie tez słyszałem ze to kosztuje kolo 200zl. To oni wybiora ile nalezy ja splanowac czy jak to?
Natomiast jak zdecydujesz się na naprawę głowicy to pewnie polecą nowe prowadnice docieranie gniazd zaworów itd. itp. i może się skończyć na 200 zeta albo lepiej.Jeśli masz głowicę zdemontowaną to na pewno warto to zrobić.