Po wymianie radia wszystko trzeszczy
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- mycobacterium
- Mały gagatek
- Kontakt:
Witam szanownych posiadaczy najbardziej wdzięcznych pojazdów WW.
Kupiłem kilka dni temu Golfa IV z oryginalnie zamontowanym radiem Blaupunkt (jak się domyślam).
Wymiana na radio SONY z przejściówką ISO trwała zaledwie 2 minuty.
Wszystko pięknie gra, problem pojawia się podczas jazdy - cała środkowa półka tj.
- zakamarek
- radio
- climatronic
trzeszczą jak stara wersalka , charakterystyczne trzaski (tak jakby zwarcie jednak bardziej plastikowy dźwięk) ustają po dociśnięciu palcem radia do półki.
Czy do MK4 mogę znaleźć jakieś wyprofilowane dopasowane koszyki metalowe na radio ?
Jak sobie radzicie z trzeszczącą półką ?
Z góry dzięki za informacje.
Kupiłem kilka dni temu Golfa IV z oryginalnie zamontowanym radiem Blaupunkt (jak się domyślam).
Wymiana na radio SONY z przejściówką ISO trwała zaledwie 2 minuty.
Wszystko pięknie gra, problem pojawia się podczas jazdy - cała środkowa półka tj.
- zakamarek
- radio
- climatronic
trzeszczą jak stara wersalka , charakterystyczne trzaski (tak jakby zwarcie jednak bardziej plastikowy dźwięk) ustają po dociśnięciu palcem radia do półki.
Czy do MK4 mogę znaleźć jakieś wyprofilowane dopasowane koszyki metalowe na radio ?
Jak sobie radzicie z trzeszczącą półką ?
Z góry dzięki za informacje.
Golf IV 1.9 TDI ASV 2000r. 151.000k
Moje 4 kółka
Moje 4 kółka
radia montujemy w półkieszeniachmycobacterium pisze:Jak sobie radzicie z trzeszczącą półką
sprawdź czy masz wszystkie śruby i czy uchwyty w których są przykręcane nie sa popękane.
być może podczas tej inspekcji natrafisz na rzeczy które podczas zakupu Ci umknęły...
Re: Po wymianie radia wszystko trzeszczy
Przyzwyczaj sie wszystkie golfy IV trzeszcza
po prostu tanie plastiki
po prostu tanie plastiki
- mycobacterium
- Mały gagatek
- Kontakt:
Nie przykręcałem radia, jedynie odgiąłem trochę metalowe zaczepy kieszeni, wsuwając kieszeń ładnie wskoczyła na miejsce.
Jak przykręcić cokolwiek po wsunięciu radia w kieszeń ? (tam nie ma miejsca) ..
Nie przyzwyczaję się do trzeszczącej półki, czy ktoś robił jakiegoś moda tych plastików ?
Nie przyzwyczaję się do trzeszczącej półki, czy ktoś robił jakiegoś moda tych plastików ?
Moje 4 kółka
Moje 4 kółka
-
- Forum Master
- Kontakt:
Przyzwyczaisz, albo zmienisz automycobacterium pisze:Nie przykręcałem radia, jedynie odgiąłem trochę metalowe zaczepy kieszeni, wsuwając kieszeń ładnie wskoczyła na miejsce.
Tak serio, no to co możesz pomodzić ? Podejrzewam, że niewiele, trzeba wszystko przejrzeć, posprawdzać, czy nie ma luzu, ewentualnie pomacać, może coś podłożyć. Taki urok Golfa Miałem 20 letnią Betkę 5 i tam nic nie zatrzeszczało, nawet zimą ciężko było wyłapać jakieś dźwięki
- mycobacterium
- Mały gagatek
- Kontakt:
Możliwe, że trzeszczy stara ramka, to jest element niezespolony z całym koszykiem(konsolą środkową) ?
http://allegro.pl/vw-golf-iv-4-ramka-gr ... 69834.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://allegro.pl/vw-golf-iv-4-ramka-gr ... 69834.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje 4 kółka
Moje 4 kółka
Te ramki o ktorych myslisz sa montowane na zatrzask do kosza i watpie zeby trzeszczaly, a co do trzeszczenia plastikow, to fakt w aucie >10 letnim zawsze cos zatrzeszczy, zwlaszcza w zimie i w trzydrzwiowkach, trzebaby powymieniac stare kolki mocujace i spinki na nowe (ASO pare zlotych), porozkrecac i skrecic na nowo plastiki konsoli, gdzie niegdzie na laczeniu plastikow przykleic filc, uszczelki przesmarowac preparatem do uszczelek. A co do "tanich plastikow" w golfie IV i porownanie tego do BMW, to z calym sżacunkiem, ale co to za porownanie??? Bogib184 gdzie Rzym a gdzie Krym??? Mialem Merca w126 SEC z 83'go 3 lata temu i tez nic nie zgrzypialo...
- mycobacterium
- Mały gagatek
- Kontakt:
Dzięki wielkie za informacje.
Będę się przymierzał do regeneracji plastików, chce je przeszlifować i przelecieć jakimś słabym połyskiem - wtedy też zrobię przegląd całego koszyka.
Jacku jak wyglądają części zamienne (kołki, spinki), które będę musiał nabyć w ASO ? Masz może jakieś zdjęcia z sieci do podglądu ?
O jak grubym filcu mówimy i jaki klej do tego najlepiej użyć ?
Jaki preparat do uszczelek będzie najlepszy (z doświadczenia) ?
Przez tą trzeszczącą audycje, ciężko się delektować dzwiękiem w samochodzie
Będę się przymierzał do regeneracji plastików, chce je przeszlifować i przelecieć jakimś słabym połyskiem - wtedy też zrobię przegląd całego koszyka.
Jacku jak wyglądają części zamienne (kołki, spinki), które będę musiał nabyć w ASO ? Masz może jakieś zdjęcia z sieci do podglądu ?
O jak grubym filcu mówimy i jaki klej do tego najlepiej użyć ?
Jaki preparat do uszczelek będzie najlepszy (z doświadczenia) ?
Przez tą trzeszczącą audycje, ciężko się delektować dzwiękiem w samochodzie
Moje 4 kółka
Moje 4 kółka
- Raadek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
U mnie od nowości trzeszczał uchwyt na napoje,podłożyłem gdzie bolało i jest cisza
Natural Sound
mycobacterium,
Jutro wrzuce Ci linki, bo pisze z takiego dotykowego gowna i ciezko trochu bez mychy
Jutro wrzuce Ci linki, bo pisze z takiego dotykowego gowna i ciezko trochu bez mychy
- mycobacterium
- Mały gagatek
- Kontakt:
Super, dziękuję.
Moje 4 kółka
Moje 4 kółka
Przeleć je spray`em ale "mat", połysku nie stosuj, bo będzie się wszystko świecić jak psu jajca, a najlepiej to odśwież je "mokrymi sciereczkami", a potem tym sprayem do kokpitu.mycobacterium pisze:Będę się przymierzał do regeneracji plastików, chce je przeszlifować i przelecieć jakimś słabym połyskiem
Do plastików z tyłu (za kanapą): http://allegro.pl/p-102-vw-golf-iv-v-sp ... 39916.html" onclick="window.open(this.href);return false;mycobacterium pisze: jak wyglądają części zamienne (kołki, spinki), które będę musiał nabyć w ASO ? Masz może jakieś zdjęcia z sieci do podglądu ?
Do kokpitu: http://allegro.pl/spinka-blaszka-tapice ... 47574.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Do drzwi: (nie znalazłem do 4`ki, ale w 3ce były podobne): http://allegro.pl/spinki-spinka-tapicer ... 74095.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Generalnie to w 90% w ASO będzie taniej niż na alledrogo.
Pojedź do ASO, podaj numer VIN, kolo w ETC`e otworzy wszystkie części z rysunkami i będziesz paluchem pokazywał co potrzebujesz a on po numerze Ci to dobierze, bo niektóre spinki/sprężynki wyglądają tak samo ale różnią się lekko długością i może potem być problem.
Taśma filcowa: http://www.forch.pl/product.aspx?p=9eb2 ... 61fe6&js=1" onclick="window.open(this.href);return false;
ta pewnei dorga będzie ,ale podjedź do jakiegoś sklepu CA i powinni mieć w rolkach taką mocno trzymającą w normalnych pieniądzach (coś 5PLN za rolkę ok 2-3mb),ja kupowałem w Katowicach na Gliwickiej, w Krakowie pewnie też to dostaniesz.
Pozdro i powodzenia.
-
- Forum Master
- Kontakt:
Wiesz JacekTDI, chodziło mi o uświadomienie, że w golfie stosuje się kiepskie plastiki, które zawsze coś tam sobie poskrzypią W e34, takim starym rzęchu pomimo upływu lat cisza - co ekonomia robi obecnie z produktami to szkoda gadać... a co do Miecia SECa
- mycobacterium
- Mały gagatek
- Kontakt:
Dzięki Panowie .
Dla potomnych, kiedy aukcje się zakończą - zdjęcia pozostaną:
Mam jeszcze pytanie odnośnie anteny i jej uszczelki, ale na to otworzę nowy temat ..
Dla potomnych, kiedy aukcje się zakończą - zdjęcia pozostaną:
Mam jeszcze pytanie odnośnie anteny i jej uszczelki, ale na to otworzę nowy temat ..
Ostatnio zmieniony pn wrz 17, 2012 21:12 przez mycobacterium, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje 4 kółka
Moje 4 kółka