Wymiana zestawu sprzęgła w Golfie IV - Pytanie!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Ze wzgledu na fakt, ze jestem tu nowy... Witam wszystkich!
Sprawa dotyczy sprzegla i dwumasy w moim aucie. Mianowicie jedno i drugie - DEAD, w zwiazku z tym chce kupic kompletny zestaw od SACHSa (uzywka w dobrym stanie), ktora jest od ASZa. W aucie nie mam seryjnej skrzyni 6-tki, a 5-tke i nie wiem teraz czy ten zestaw od ASZa bedzie pasowal do mojego AJMa.
Prosze o porady
Sprawa dotyczy sprzegla i dwumasy w moim aucie. Mianowicie jedno i drugie - DEAD, w zwiazku z tym chce kupic kompletny zestaw od SACHSa (uzywka w dobrym stanie), ktora jest od ASZa. W aucie nie mam seryjnej skrzyni 6-tki, a 5-tke i nie wiem teraz czy ten zestaw od ASZa bedzie pasowal do mojego AJMa.
Prosze o porady
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Nie słyszałem o 5 w AJM w MK4 jeszcze... daj oznaczenie tej skrzyni - zrób jakieś zdjęcie, bo ciekawi mnie jak tam wysprzęglik wygląda ...szatek pisze:W aucie nie mam seryjnej skrzyni 6-tki, a 5-tke i nie wiem teraz czy ten zestaw od ASZa bedzie pasowal do mojego AJMa.
kolego to są oznaczenia silnika a nie skrzyni biegów
ja mam AJM i mam 6 skrzynię więc podejrzewam ze może pasowac ale niech wypowiedzą się mądrzejsi
pozdrawiam
ja mam AJM i mam 6 skrzynię więc podejrzewam ze może pasowac ale niech wypowiedzą się mądrzejsi
pozdrawiam
AJM leciał w mk4 i z 5 i z 6 biegową skrzynią - zestaw z ASZ nie będzie pasował do skrzyni 5 biegowej
- Bigmachina
- Ma gadane
- Kontakt:
swego razu sprzedawałem swoje kompletne sprzęgło od ASZ dzwonił koleś bo chciał kopic mocniejsze do swojego AJM a ze nie wiedziałem czy będzie pasować,
kazałem mu pomierzyć tarcze i docisk i okazało się ze moje jest trochę większe... bynajmniej tak zadzwonił i powiedział... no i nie sprzedałem
kazałem mu pomierzyć tarcze i docisk i okazało się ze moje jest trochę większe... bynajmniej tak zadzwonił i powiedział... no i nie sprzedałem
sam żeś jest, ku*wa, bynajmniej.Bigmachina pisze:bynajmniej
Średnica sprzęgła zależy od skrzyni 5/6 bieg
Bynajmniej nie znaczy to samo co przynajmniej. Zachęcam do lektury słownika.Bigmachina pisze:bynajmniej
do ajm 6 bieg mocniejsze to tylko od sharana od asz czy arl nie pasują widełki przy oddocisku są za niskie
Mam kolejne pytanie... Czy do mojego AJM'a z '00 z 5 biegowa skrzynia bedzie pasowac sprzeglo z dwumasa od A4 z tego samego roku tez w AJM-ie z 5 biegowka? Skoro z 6-tki AJM'a nie bedzie pasowac do 5-tki w moim golfie to moze z tej A4?
Nie będzie pasować, ponieważ A4 ma silnik wzdłużnie a nie poprzecie (inne koło zamachowe..).