M tech Legend II zakłócenia w radiu samochodowym
Witam posiadam radio M tech legend II z anteną hustler 100 zestrojone do golf IV 1.6. Poprawiłem w nim odsłuch i dodałem zewnętrzny głośnik między fotelami. Problem polega na tym, że podczas słuchania muzyki i próby nadawania prze cb(przy odbiorze wszystko jest ok) słychać pisk i zniekształcony wysoki dźwięk, jakieś zakłócenia w głośnikach w drzwiach. Jak wyłączę radio albo ściszę na max to problem znika prawie, zasilanie do cb podpiąłem prosto z akumulatora a antenę próbowałem przestawiać ale dalej to samo. Co można jeszcze zrobić ?
A kable od głośników/wzmacniacza masz blisko instalacji CB?
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
Kable głośnikowe blisko radia CB, radio CB blisko radioodtwarzacza - to jest do poprawienia.
Radio cb mam kolo nog przedniego siedzenia jak idzie tunel a kable
od glosnikow ida pod schowkiem do drzwi przednich a od wzmacniacza lewym progiem.
Wzmacniacz jest wylaczony podczas nadawania przewod od anteny idzie srodkiem i kolo
wzmaciacza ale jesli jest wyloczony?
od glosnikow ida pod schowkiem do drzwi przednich a od wzmacniacza lewym progiem.
Wzmacniacz jest wylaczony podczas nadawania przewod od anteny idzie srodkiem i kolo
wzmaciacza ale jesli jest wyloczony?
- k0nr4d
- _
- Kontakt:
Gdzieś w.cz. Ci lata po aucie i indukuje się w kablach głośnikowych lub cewkach głośnika.
- k0nr4d
- _
- Kontakt:
Prostym językiem mówiąc masz śmieć nie antenę, z lichym oplotem i wysokie częstotliwości płyną gdzieś po ekranie kabla i indukują prądy w głośnikach.
- k0nr4d
- _
- Kontakt:
Oglądałem i myślę nad omegą 27 tylko zastanawiam się czy montaż na klapę nie był by lepszy? I czy była by możliwość ściągania w miarę szybko?
- k0nr4d
- _
- Kontakt:
Na klapie będzie działać lekko kierunkowo, ale będzie miała lepszą masę i będzie mniej zakłóceń, oczywiście po odkręceniu motylka ściągasz bez problemu antenę. Na magnesie na środku dachu będzie działać bardziej dookólnie.
Dobrze a czy w mniejszym przedziale coś się znajdzie ciekawego czy lepiej odpuścić i kupić porządną jak ta omega i mieć swięty spokój? Jakieś inne alternatywy?
- k0nr4d
- _
- Kontakt:
Mniejszym przedziale czego? Ceny? Odpuść drutowanie z chińskich anten. Kup porządny sprzęt na lata. Jeśli nie przeszkadza Ci lekkie buczenie, to kup Sirio Delta. Odsłuchowo działa, jak antena o długości 1,5 metra.
Witam kupiłem Sirio Omega 27 czekam na przesyłkę i na montaż. Najlepiej by było podjechać i niech mi ja dostroją do radia bo hustlera nic nie dostrajał bo było ok więc zobaczę jak w tym przypadku. Dzięki za pomoc i zobaczymy czy będzie poprawa z zakłóceniami.