Jaki olej?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Jaki olej?
bongo, w porównaniu z silnikiem który wkładali do poloneza czy fiata to zaawansowana technologia. Jasne że ten silnik będzie się kręcił na jakimkolwiek oleju ale na lepszym będzie mu lepiej proste. A idąc dalej Twoim tokiem "rozumowania" to taki przykład. Jak się urodziłeś to mamusia zawijała Ci pieluszkę tetrową na dupkę i było fajnie a teraz Ty, swojemu dziecku też zakładasz tetrowa pieluszkę, czy pampersa? D upa ta sama to dlaczego nie w tetrę tylko w nasączoną olejkami, aloesem i innymi wynalazkami pieluszkę?
A Ty kolego Jefferson, nie powinieneś w ten sposób mówić o poczciwej Golfinie...Za tekst o Golfie na złomie powinieneś otrzymać od Wszystkich głośne UUUUUUUUUUUU!!!!!!!!
A Ty kolego Jefferson, nie powinieneś w ten sposób mówić o poczciwej Golfinie...Za tekst o Golfie na złomie powinieneś otrzymać od Wszystkich głośne UUUUUUUUUUUU!!!!!!!!
Jaki olej?
No na dzisiaj antymotulowiec musiałem kupić Motula
Chciałem Milers XF 507.00 ale nie było, choć cena dość zaporowa...250 zł, Liqui Molly 4200 - nie ma. Został Motul...
Chciałem Milers XF 507.00 ale nie było, choć cena dość zaporowa...250 zł, Liqui Molly 4200 - nie ma. Został Motul...
Jaki olej?
U mnie golf jeżdził na castrol 5w40 gtd cośtam , zalałem motula 5w40 , silnik zauwazalnie lepiej pracuje na motulu, a teraz uwaga opel isuzu 1.7d którym mam okazje jezdzic jak był kupiony zalany został castrolem magnatec 10w40, jako że gdzies tam przy wcupompie cieknie koniczne były dolewki więc dolewałem lotosa 15w40.. jak przyszła wymymiana oleju to z castrola przeszedłem na lotos 10 w 40.., silnik na lotosie lepiej pracuje niż na castrolu, potrzebne były dolewki a ze mam troche motula 5w40 xcess to ostatnio dolałem pół litra motula do castrola 10w40, i co silnik powinien sie rozpaść:P, a chodzi bez różnicy, zimą zapala od 1-go przekrecenia,nie dymi, a pedał sprzegła w tym samochodzi wytarty z gumy..na blacie 311 tys, a naprawde bóg wie ile.PZDR. Pozatym combo 1.7d jest nie do zabcia auto w dodatku 3 razy tansze od mk4 ale to inna klasa.
Jaki olej?
Fahoo, NIe przewiduje na nim dłużej niż 15k. W sumie zalewam olej lekkobieżny LongLIfe a i tak wymieniam co 15 tysięcy. Chciałem Milersa i trzepnąć na nim 30 koła lub też LM. Niestety olej niszowy i od ręki niekoniecznie dostępny. Akurat się rozszedł jak przyszedłem po niego.
Re: Jaki olej?
Golfina poczciwa jak dobrze utrzymana. Niestety większość to takie ruiny (mk 2 , mk3) że nie opłaca się inwestować. U mnie też kolorowo nie jest. Najpierw padnięty nastawnik, potem rozrusznik. Teraz kąt wtrysku zwariował. Także z tym mitem niezawodności to bym nie przesadzał. Mimo to lubię ten samochód.Jaworess pisze:
Odbiegając od tematu popieram kolegę w 100% każde mk2 czy mk3 wymaga częstych napraw, są to co prawda drobnostki ale nie potrafię jeździć gdy słyszę że coś mi wali piszczy czy brzęczy.Jefferson pisze:Golfina poczciwa jak dobrze utrzymana. Niestety większość to takie ruiny (mk 2 , mk3) że nie opłaca się inwestować. U mnie też kolorowo nie jest. Najpierw padnięty nastawnik, potem rozrusznik. Teraz kąt wtrysku zwariował. Także z tym mitem niezawodności to bym nie przesadzał. Mimo to lubię ten samochód.Jaworess pisze:
Bo ludzie wreszcie przejrzeli na oczy i nie każdy chce tak wspaniałego motula twuuuu.....jhosef pisze:Fahoo, NIe przewiduje na nim dłużej niż 15k. W sumie zalewam olej lekkobieżny LongLIfe a i tak wymieniam co 15 tysięcy. Chciałem Milersa i trzepnąć na nim 30 koła lub też LM. Niestety olej niszowy i od ręki niekoniecznie dostępny. Akurat się rozszedł jak przyszedłem po niego.
A Petronas Syntium 5000AV (5W-30 VW 504.00-507.00) tylko 130zł...jhosef pisze:No na dzisiaj antymotulowiec musiałem kupić Motula
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128
Jaki olej?
Nie wiem co Wy macie do tego Motula, ja przejechałem na nim blisko 70 tys. km i naprawdę zero problemu, czy to zima przy -30, czy to lato przy + 40st
Jakoś też nie znika, dolewam niecałe pół litra na 15 tys. Według mnie to dobry, tani olej, bo można go kupić za poniżej 150zł.
Jakoś też nie znika, dolewam niecałe pół litra na 15 tys. Według mnie to dobry, tani olej, bo można go kupić za poniżej 150zł.
Jaki olej?
bongo, ja go po prostu nie lubię przez to, że bez większych podstaw jest chwalony jakby był najlepszym olejem na świecie i wstyd do swojego golfa go nie zalewać.
Jaki olej?
Amerykany zrobiły test po swojemu, czyli z obrazkami stare to ale może ktoś nie widział.
http://www.animegame.com/cars/Oil%20Tests.pdf
Royal Purple znalazłem nawet na allegro ale po 57zł za litr
A tak a pro po co o tym sądzicie:
http://www.uleiauto.ro/phpeuri/oiluri/a ... 05W-40.pdf
http://www.animegame.com/cars/Oil%20Tests.pdf
Royal Purple znalazłem nawet na allegro ale po 57zł za litr
A tak a pro po co o tym sądzicie:
http://www.uleiauto.ro/phpeuri/oiluri/a ... 05W-40.pdf
Jaki olej?
Jak za dobre pieniądze tego AGIP`a (ENI teraz się będą nazywać) wyrwiesz to lej.
Podzielisz się wrażeniami.
Podzielisz się wrażeniami.
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128
Jaki olej?
Witam, przyszedł czas wymiany oleju auto jeździ na castrol 10w40 i ma już przejechane ponad 340tyś km, i tu mam do was pytanie a nie mam pojęcia o olejach. Czy nie muszę zmienić na inny olej(syntetyk czy półsyntetyk)??
Pozdrawiam
Piotr
Pozdrawiam
Piotr