Centralny - jeden rygiel wpada spowotem po otwarciu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam,
następujący problem..
po otwarciu samochodu z pilota po stronie pasażera rygiel się podnosi i od razu wpada do środka. Pozostałe drzwi zostają otwarte. Wygląda tak jakby po otwarciu nie utrzymał się u góry i wpadał z powrotem (ten jeden zamek - reszta ok).
Natomiast od WEWNĄTRZ pociągając za klamkę jestem w stanie otworzyć te drzwi - na dwa razy - pierwszy raz to podniesienie rygla, drugi to otwarcie drzwi.
I teraz moje pytanie czy będzie to mechanika czy elektryka? Jeszcze nie rozbierałem tego.
Z góry dzięki i proszę o odpowiedzi i podjęcie dyskusji.
pozdrawiam
następujący problem..
po otwarciu samochodu z pilota po stronie pasażera rygiel się podnosi i od razu wpada do środka. Pozostałe drzwi zostają otwarte. Wygląda tak jakby po otwarciu nie utrzymał się u góry i wpadał z powrotem (ten jeden zamek - reszta ok).
Natomiast od WEWNĄTRZ pociągając za klamkę jestem w stanie otworzyć te drzwi - na dwa razy - pierwszy raz to podniesienie rygla, drugi to otwarcie drzwi.
I teraz moje pytanie czy będzie to mechanika czy elektryka? Jeszcze nie rozbierałem tego.
Z góry dzięki i proszę o odpowiedzi i podjęcie dyskusji.
pozdrawiam
- Waqa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
a co sie dzieje z oświetleniem wnętrza jak otworzysz drzwi?
-
- Użytkownik
w zamku masz 3 mikro wyłączniki w środku zamka 1 na zewnątrz prawdopodobnie jeden z tych trzech co są wsrodku nie załancza się ( cypelek zużyty)
Sprawdz czy nie ma zimnych lutow na plytce zamka.
Miałem podobny problem w tylnych drzwiach tylko u mnie jak zmykałem to rygiel się zamknął i zraz otworzył. Musiałem ręcznie zmykać, tak jak koledzy piszą pomogło poprawienie lutów.
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
zdejmij tapicerke i sprawdz jak to działa. Czasami jak jest źle zamontowane cięgno rygla lub gdzieś haczy to drzwi odbijają. Mi sie to zdarzyło wielokrotnie ale drzwi sie nie zamykały tylko odbijały w górę,
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Na moje oko i szklaną kulę jak nic elektryka.Zimne gluty, albo mikrostyk Tak czy owak wydłubywania zamka nie unikniesz.
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
nom te zamki to jest tragedia, tez chcialem wyciągać zamek ale mnie pokuciało sprawdzić zamek bez tapicerki i rygla i dzialal dobrze. Robilem tez taki przypadek ze auto widzialo nie zamkniete drzwi, swiecila sie kontrolka w liczniku i auto po 15sekundach odbijało całe. i wtedy wytarł sie styk na zamku.
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;