Witam po kupnie swojego 2 Letniego golfa 6 zalałem do baku do pełna biodiesel gdzie pisalo bis +7procent bio którego już wyjeździłem jak tankowałem wczoraj na stacji to zauważyłem na wlewie ze nie tankować biodiesela do mojego golfa czy mam sie martwic ze w najbliższym czasie będę mieć jakieś problemy czy powinno byc wszystko ok?
Proszę o odpowiedzi
Biodiesel zalany do 1.6 TDI Bluemotion
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
jesli teraz sie nic nie dzieje a juz wyjeździłeś to raczej sie nic juz nie powinno stac
Mazda 5 2.0 pb 155km 187nm
Padnie sprzęgło, skrzynia biegów, silnik, fotele się rozsypią, radio przestanie grać
A na poważnie, nic się nie stanie
A na poważnie, nic się nie stanie
Ten silnik i tak się rozpadnie zanim 200 tyś km osiągnie zatem zalanie BIO i tak niczego nie zmienia.
2.0TDI pokazało kierunek w jakim VW zamierza rozwijać swoje silniki, 1,2 benz, 1.4TSI/TFSI utwierdziły tylko ten stan rzeczy zatem i po 1.6TDI nie spodziewałbym się czegoś lepszego
2.0TDI pokazało kierunek w jakim VW zamierza rozwijać swoje silniki, 1,2 benz, 1.4TSI/TFSI utwierdziły tylko ten stan rzeczy zatem i po 1.6TDI nie spodziewałbym się czegoś lepszego
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128
Re: Biodiesel zalany do 1.6 TDI Bluemotion
Najlepszym interesem jest kupić nówke VW zarżnąć silnik aż wypadną tłoki osiągnie powiedzmy 200.000 i wsadzić 1,9TDI i jeździć do końca życia hehePiasek pisze:Ten silnik i tak się rozpadnie zanim 200 tyś km osiągnie zatem zalanie BIO i tak niczego nie zmienia.