[zewnątrz] politury (odżywianie lakieru) oraz woski
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
miko, Z tym że wg. mnie Achillesa na maszynie raczej 

Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=175
- miko
- black point
- Kontakt:
Bio, no fakt, ja z przyzwyczajenia bo łapkami już tylko woski i dressingi nakładam 

- Paviarotti
- Lord GTI
A ma sens nakładanie cleanera ręcznie? zawsze daję jakąś odżywkę pod wosk, ale na zimę chyba trzeba będzie cleaner zarzucić coby wosk lepiej trzymał 

Ogólnie mam takie świrdle :/ Wina jest po stronie politury sonaxa, nałożyłem, a okazało się że to była konsystencja wody, mega rzadkie
Nie wiedziałem i nałożyłem
Jak ogarnę dobre oświelenie to wam zrobie zdjęcie jak to wygląda

Jak ogarnę dobre oświelenie to wam zrobie zdjęcie jak to wygląda

Kładź zawsze cleaner, glaze i LSP, a na zimę po prostu odrzuć LSP. Kładzenie czegokolwiek bez cleanera, to jak kładzenie szynki na kanapkę z masłem która upadła posmarowaną stroną na ziemiePaviarotti pisze:zawsze daję jakąś odżywkę pod wosk, ale na zimę chyba trzeba będzie cleaner zarzucić
- Paviarotti
- Lord GTI
Nie wiem czy jest sens kłaść cleaner skoro lakier jest wyglinkowany i nie ma zabrudzeń (jest regularnie myty i czyszczony). Ultimate Polish daje radę pod wosk. Stosuję tak i wytrzymałość jest naprawdę dobra 

- miko
- black point
- Kontakt:
Jak najbardziej, szczególnie jak nie ma właściwości ściernychPaviarotti pisze:A ma sens nakładanie cleanera ręcznie?
Zawsze jest sens! Nawet jeśli robiłeś korektę. Pamiętaj że cleaner ma za zadanie usunąć pozostałości po olejkach i inne "chemiczne" zanieczyszczenia lakieru, których gołym okiem nie jesteś w stanie zauważyćPaviarotti pisze:Nie wiem czy jest sens kłaść cleaner

Paviarotti, cleaner domywa zanieczyszczenia (nawet kiedy wydaje Ci się że ich nie ma) i przygotowuje powierzchnie pod wosk. Zawsze warto kłaść
- Paviarotti
- Lord GTI
To może kiedyś spróbuję dla porównania efektu. Zawszę daję Megsowski Ultimate Polish (dopóki się nie skończy) i na to wosk. Jakbym miał jeszcze całe auto jechać cleanerem to bym się chyba zamordował
jak z tymi dwoma specyfikami schodzi już wystarczająco dużo czasu (+ przerwa na związanie się politury). 

Wiem, ze sa rożne zdaniaShmatan pisze:Paviarotti, cleaner domywa zanieczyszczenia (nawet kiedy wydaje Ci się że ich nie ma) i przygotowuje powierzchnie pod wosk. Zawsze warto kłaść

ex: MK4 245 km/460nm
xander_88, DJ LP to bardzo dobry cleaner - może być ;]
Co do wytrzymałości - mówią że po odtłuszczeniu bez cleanera dłużej się trzyma, ale chyba jakość wosku nie jest określana tylko przez jego wytrzymałość ;] w takiej sytuacji wszyscy jechalibyśmy na collim ;]
Co do wytrzymałości - mówią że po odtłuszczeniu bez cleanera dłużej się trzyma, ale chyba jakość wosku nie jest określana tylko przez jego wytrzymałość ;] w takiej sytuacji wszyscy jechalibyśmy na collim ;]
OK, dzieki
a jakis przyzwoity wosk do felg ? ( felgi czarny mat) przyzwoity w sensie żeby nie zbierał kurzu tak jak cooli (ponoć zbiera)

ex: MK4 245 km/460nm
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Potrzebuję usunąć rysy z lakieru LP3G w tym jedno zadrapanie na którym widoczny jest podkład oraz ożywić jego kolor choć jest już dość
co polecicie ?? Dodam ze prace wykonywał będę ręcznie

Piwo to moje paliwo
FoKa1988, glinkę, super resin polish i wosk wg. uznania. Ręcznie rys się nie usuwa a maskuje
xander_88, ja używam generalnie niepolecanego PB Wheel Sealant i jestem zadowolony - jak chcesz stosunkowo tanio to kup tester FK 1000p Hi Temp, chociaż na matowym lakierze nie wiem jak zwykłe woski się zachowają
xander_88, ja używam generalnie niepolecanego PB Wheel Sealant i jestem zadowolony - jak chcesz stosunkowo tanio to kup tester FK 1000p Hi Temp, chociaż na matowym lakierze nie wiem jak zwykłe woski się zachowają