Przeczytałem juz jeden temat ale nie uśmiecha mi sie rozcinać starego fotela
[mk2] Jak zamontować fotel kubełkowy ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk2] Jak zamontować fotel kubełkowy ?
W przyszłym tygodniu zakupie używane Bimarco B. Problem pojawia się w momencie zamontowania go w golfie. Jak macie to zrobione u siebie???
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
no to musisz kupić mocowania do bimarco, z tego co pamiętam to bimarco maja mocowania boczne, wiesz moze na pewno?
ja mam boczne u siebie i mam zrobione to na starym pocietym stelazu, ale wyszlo kozak bo została mi regulacja pochylenia fotela i moge go tez przesuwac...prawy mam na sztywno bez regulacji pochylenia tylko przod tyl jezdzi na szynach....
np tu kupisz mocowania do bimarco http://fomen.pl/
chesz jakis foto zoabczyc jak to u mnie jest? a jakie beidze szmial pasy?
ja mam boczne u siebie i mam zrobione to na starym pocietym stelazu, ale wyszlo kozak bo została mi regulacja pochylenia fotela i moge go tez przesuwac...prawy mam na sztywno bez regulacji pochylenia tylko przod tyl jezdzi na szynach....
sas_gti pisze:no to musisz kupić mocowania do bimarco, z tego co pamiętam to bimarco maja mocowania boczne, wiesz moze na pewno?
Bimarco B i C mają mocowania od dołu (na życzenmie moga wykonać mocowanie boczne)... Te droższe czyli Dakar i Ekspert mają z boku.
Jak masz jakies fotki to zapodaj... im więcej fotkuf tym lepiej
Ponoć ma jakies mocowania przykrecone..

Tylko taka jakość. Fotel może nie mistrzostwo świata.. ale kumpel ma taki i czuje, że jest uszyty idealnie na mój tyłek dlatego własnie taki...
- robal264
- Forumowy spamer :)

- Kontakt:
Widzac po fotkach z tego sklepu ze mozna samemu zrobic sobie takie mocowania nie wyglada to na takie strasznie trudne, kątownik mozna kupic jaki sie chce kwestia tylko wymiarow i jak to ma byc zamontowane do orginalnej szyby, dziury tez sam nawiercisz i blaszki mocujace fotel do katownika tez sam zrobisz,
Proponuje poszukac tylko wymiarow oraz co i jak powinno byc zrobione i juz, chyba nie koniecznie musi byc to zrobione z aluminium
Proponuje poszukac tylko wymiarow oraz co i jak powinno byc zrobione i juz, chyba nie koniecznie musi byc to zrobione z aluminium
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
nie za bardoz mam zdjecie na ktorym widac mocowania ale zaraz wrzuce
[ Dodano: Nie Lip 30, 2006 12:28 ]

ale jako ze baaardzo słabo to widac to zrobilem schmacik poglądowy
[ Dodano: Nie Lip 30, 2006 12:29 ]
cvzarnme grube rurki to stelaż starego fotela, zielona linia to linia spawów, użyłem zwykłego kątownika stalowego grubosci gdzies 5 mm(homolagoacja mówi o 5 mm alu wiec ze stali bedize spoko jak bedzie 5)
przykręciłem kątawniki śrubami do fotela i przystawiem do pocietego stelaża, no i przyspawałem, pomalowałem hameritem czarnym, jest spoko, mysle ze widac o co mi chodzi
[ Dodano: Nie Lip 30, 2006 12:28 ]

ale jako ze baaardzo słabo to widac to zrobilem schmacik poglądowy
[ Dodano: Nie Lip 30, 2006 12:29 ]
cvzarnme grube rurki to stelaż starego fotela, zielona linia to linia spawów, użyłem zwykłego kątownika stalowego grubosci gdzies 5 mm(homolagoacja mówi o 5 mm alu wiec ze stali bedize spoko jak bedzie 5)
przykręciłem kątawniki śrubami do fotela i przystawiem do pocietego stelaża, no i przyspawałem, pomalowałem hameritem czarnym, jest spoko, mysle ze widac o co mi chodzi