Witam mam problem w moim nz zaczęło coś cykać w silniku przy bliższych oględzinach zaważyłem że z kolektora wywala ciepłe spaliny przy uszczelce, więc ją wymieniłem i zauważyłem, że to z otworu znajdującego się nad kolektorem po lewej stronie wywala prawdopodobnie spaliny(jest on niezaślepiony). Wiecie panowie może co to za otwór i czemu tak się dzieje ?
Dla pomocy załączam zdjęcie -otwór znajduje się pomiędzy pokrywą zaworów a kolektorem
od czego otwory nad kolektorem ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
fisio11, wskaż na fotce o co chodzi
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
pewnie chodzi CI o ten duży otwór
stamtąd wychodzi wąż i idzie do oryginalnej puszki w filtrem powietrza żeby silnik ciągnął ciepłe powietrze
stamtąd wychodzi wąż i idzie do oryginalnej puszki w filtrem powietrza żeby silnik ciągnął ciepłe powietrze
chodziło mi o te zaślepki od wody zdawało mi się że stamtąd wali mi spalinami ale to tylko standardowa bolączka nz przepalony kolektor ;( a właśnie może ma ktoś używkę z pomorskiego lub wie gdzie dostanę w rozsądnej cenie