Jak przyspawać końcówke do tłumika w [mk2]

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
MISZA-NFT
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: MISZA-NFT » sob lip 29, 2006 17:47

No ja mam ten sam problem do szerokiego zderzaka to nie jest wcale tak łatwo ach te zawijasy czy nie mozna wyprodukować tłumika z prostą końcówka rury tylko tak życie utrudniac...
Pozdro 4 all

Pewne starochińskie przysłowie mówi
"Więcej wypijesz dalej zajdziesz"

Awatar użytkownika
x86635
TOMEK
Kontakt:

Post autor: x86635 » sob lip 29, 2006 19:41

a jak mi odpadl srodkowy tlumik to radia w samochodzie sie nie dalo normalnie posluchac ale fajnie bylo :bigok: mialem tak zostawic ale przeglad sie zblizal i musialem to zrobic :( dodam tylko ze efekt jest lepszy jak nie ma srodkowego tlumika niz koncowego{ten tez mi odpadl swego czasu} :bigok:

Melepeta
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Melepeta » ndz lip 30, 2006 16:38

ale wiesz co w tym tygodniu będe już miał zrobione i będzie delikatnie pod kątem, w sumie ładnie wygląda jak jest pod delikatniutkim kątem mam racje :green_fuck:

:D

marcinwet83
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: marcinwet83 » ndz lip 30, 2006 21:34

Ja w swoim jp majpierw wyciąłem tylne denko tlumika a w jego miejsce dospawalem 2 rurki z kwasówki fi 70mm ale przy złoty czterdziesci to mi dawal jak maly odrzutowiec, tak ze radia nie bylo slychac, na wolnych mruczal basowo(jak na diesla niezle).
Jezdze przewaznie po trasie i za duzy hardcore byl niestety wiec wywalilem koncowy tlumik i wstawilwm drugi, tez zmodyfikowany(krzywol uciety 1cm za denkiem w jego miejsce dospawana jedna koncowka fi 70mm z takiej samej rurki)Teraz jest wizualnie i akustycznie OK :mrgreen:

Awatar użytkownika
t-tas
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: t-tas » ndz lip 30, 2006 23:10

pytanie do posiadaczy silnika 1.5- co zrobić aby ten motor mryczał basowo- miałem boshimę i ryczał ale nie basem ale raczej wysokimi tonami( jakby jakaś wyścigówka) a mnie interesuje basowy pomruk-próbowałem to uzyskać przez wyprówanie wnętrza tego tłumika(stary już był) ale ton dźwięku się niezmieniał a tylko się pogłaśniał aż w końcu niewytrzymałem i założyłem oryginał(fabryka) z mk2 1.8 90PS i na tym przy spokojnej jeździe jest cicho a przy zabawie głośniej ale dale chodzi jak wyścigówka a nie mruczy. może wywalenie tego pierwszego tłumika cos da(zdaje się że jest przelotowy) i do tego jakiś ładny końcowy...
dodam,że trochę bawiłem się wydechami(spawanie, przeróbki) i wiem,że np. wydech z fso 1500 pracuje prawie tak samo z tłumikiem końcowym jak i bez niego

mk1- wycofany ze służby- stoi jak ikarusy w kącie zajezdni
PASSAT- silnik- dół PF, reszta 2E powered by BLOS - nadal w służbie

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”