MK3 Podniesione obroty w czasie jazdy na luzie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Jacenty85
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

MK3 Podniesione obroty w czasie jazdy na luzie

Post autor: Jacenty85 » pt lip 28, 2006 22:48

Siemka! Mam pytanie:)Mam taki problem lecz raczej taki nie utrudniający życia:Mój wóz z silnikiem AEX kiedy się toczy (jedzie z jakom koleiwiek prędkością na luzie) utrzymoje troche wyższe obroty od normalnych ok.850 (znaczy takich które powienien mieć na biegu jałowym czyli 650-750). Kiedy się zatrzymam wracają normalne obroty. Dzieje się to po nagrzaniu do temp normalnej. Zastanawiam się czy to nie jest coś co ma podnosić obroty w czasie kiedy auto jedzie na luzie i nastepuje jakiś pobór energii (np. lekki ruch kierownicą). Co o tym myślicie. Dodam że nie utrudnia to życia no bo jak ma utrudniać?Wychodze z zasady że jak coś nie jest dokuczliwe to nie należy robić sobie probelmu ale mimo to chcialbym wiedzieć co to za diabli:). W kompie wszystko bez błedów!Pozdrówka

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » sob lip 29, 2006 18:55

podejrzewam że lewego powietrza gdzies dostaje

Awatar użytkownika
Jacenty85
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Jacenty85 » sob lip 29, 2006 23:24

Podejrzewam że sie mylisz. Na silniku są założone nowe uszczelki - wszstkie. A tak na marginesie to wystarczy ze się toczy około 1 km/h i też lekko podnosi z tym że po paru sekundach opuści i jest tak przy każdej prędkości (dzisiaj to sprawdziłem) troche potrzyma i opści do normy wiec to chyba nic złego i chyba wydaje mi się całkiem nomalnie. Nowa CORDOBA z silnikiem 1.4 16V podobnie ma jakieś niepłynne zejścia z obrotów a tam jest na 100% wszystko dobrze. Gdyby to był Ford wszystko by było wporzo bo tam czujnik prędkości podnosi obroty kiedy auto się toczy a tu jest pulsator.No cóż widze ze za mocno czepiam się szczegółow ale chcialbym to wiedzieć

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”