coś rzępoli, tylko co, moze zawory może co innego GOLF 3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- bartmich3
- Mały gagatek
- Kontakt:
coś rzępoli, tylko co, moze zawory może co innego GOLF 3
problem polega na tym że coś rzępoli pprzy rozpędzaniu prawie na każdym biegu tzn na 4 i 5 nie śłychać ! ! do czego by to porównać ! ooooo identyko odgłos pojawia sie jak sie rusza i doda sie za mało gazu to wtedy słychać taki rzegot , chyba zaworów ! to taki dzwiek.
Od jakiegoś czasu zauważyłem znaczny spadek mocy autka ! moze to ma związek!
co to może być i ile bedzie mnie to kosztowało
Od jakiegoś czasu zauważyłem znaczny spadek mocy autka ! moze to ma związek!
co to może być i ile bedzie mnie to kosztowało
może wygłuszacz drgań się rozleciał i tak rzempoli. zlajduje się on przed katalizatorem taka siateczka. sprawdz czy to przypadkiem nie to
[ Dodano: Sob Lip 29, 2006 13:58 ]
może również rzempolić porcelana w katalizatorze mogła się oderwac i sie tak tłucze a spadek mocy może być przez to ze porcelana zatyka wylot
[ Dodano: Sob Lip 29, 2006 13:58 ]
może również rzempolić porcelana w katalizatorze mogła się oderwac i sie tak tłucze a spadek mocy może być przez to ze porcelana zatyka wylot
- marek2907
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
gdy ruszasz i dasz zamało gazu następuje spalanie stukowe, ale gdy masz to przy wyższych obrotach to na 95% masz żle ustawione wyprzedzenie zapłonu podłącz furkę do VAGa i zobacz jakie błędy pokaże (ogólnie podreguluj silniczek)
pozatym spadek mocy napewno niejest od katalizatora bo sonda lambda jest umieszczona w kolektorze wydechowym
pozatym spadek mocy napewno niejest od katalizatora bo sonda lambda jest umieszczona w kolektorze wydechowym
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
-
- Użytkownik