Pasek rozrządu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Pasek rozrządu
Pisałem już do paru sklepów internetowych z zapytaniem o pasek do mojego golfika i nikt nie potrafił mi pomóc.
Mam dokładaną klimatyzację przez poprzedniego właściciela i teraz nie wiadomo jaki ma tam być ten pasek, jak piszę że potrzebuję do 2.0 ADY + klima to pytają się o rozmiar albo nr... ani tego ani tego nie znam bo raz że zamontowany (auto co dzień jeździ do pracy) a dwa wytarte napisy i jestem w kropce.
Poza tym jakie polecacie firmy tej części? BOSCH, Continental czy inna jakaś? albo jeden grzyb?
Jeszcze jedno, trzeba wymieniać koniecznie napinacz i pompę wody? stare są (wydają się być) w porządku, chłodzenie dobre i nic nie piszczy/trzeszczy.
Mam dokładaną klimatyzację przez poprzedniego właściciela i teraz nie wiadomo jaki ma tam być ten pasek, jak piszę że potrzebuję do 2.0 ADY + klima to pytają się o rozmiar albo nr... ani tego ani tego nie znam bo raz że zamontowany (auto co dzień jeździ do pracy) a dwa wytarte napisy i jestem w kropce.
Poza tym jakie polecacie firmy tej części? BOSCH, Continental czy inna jakaś? albo jeden grzyb?
Jeszcze jedno, trzeba wymieniać koniecznie napinacz i pompę wody? stare są (wydają się być) w porządku, chłodzenie dobre i nic nie piszczy/trzeszczy.
Pasek rozrządu
Rozumiem z echodzi o pasek PK do napedu osprzetu klimy. Powiem CI tak. Pozadny sklep ma na wyposazeniu taki fajny przyzad contitecha co sprawdzania pasków. Rodzja takiej miarki do dlugosci paska. Sciagniesz swój i juz wiesz jaki masz miec. Rozrzadu to chyba powinni wiedziec ale zawsze mozesz policzyc ilosc zebów.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Pasek rozrządu

Wracając do reszty pytań, napinacz też koniecznie trzeba wymienić? jest jakaś konkretna/sprawdzona/dobra marka pasków tak jak w przypadku termostatów Wahler?
- Paweł Marek
- V.I.P.
Pasek rozrządu
Lanc, na ten temat jest mało wiarygodnych informacji dlatego po prostu zadbaj o wymianę paska na czas. Ja mam podobny 2E zerwał mi sie raz klin na wale koło przekreciło sie o jakieś 60 stopni ale do kolizji nie doszło, natomiast był jeden pamiętam na forum opis o kolizji w dwulitrówce
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Pasek rozrządu
Są kolizyjne, robiłem ich kilka po zerwaniu paska, i tylko jeden miał szczęście w nieszczęściu, że tłoki nie dały buzi zaworom. Rozrząd jest tam tak prosty do wymiany, że nie ma co oszczędzać.Lanc pisze:czy silniki 2.0 115KM ADY są kolizyjne?