problem z elektronika golf 4 V5 2.3 GTI instalacja LPG

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

damiangti
Nowicjusz
Nowicjusz

problem z elektronika golf 4 V5 2.3 GTI instalacja LPG

Post autor: damiangti » pt lip 28, 2006 13:09

Witam
miesiac temu wrzucilem gaz do mojego golfa (KME) instalacja na pelnym wtrysku gazu
mam juz na niej 2000 km,okolo tygodnia temu po odpaleniu samochodu i krotkiej jezdzie zauwazylem ze wskaznik paliwa z polowy stanu skacze na rezerwe ale tylko gdy skrecam gwaltownie ,oraz predkosciomierz nie pokazuje predkosci i nie liczy kilometrow ,zatrzymal sie na aktualnym przebiegu . Bordkomputer tez nie pokazuje aktualnego stanu spalania bezyny czy gazu tempomat tez nie chodzi jedynie obrotomierz chodzi i zegarek ---- po zalorzeniu tej instalacji ten miesiac wszystko super chodzilo i teraz niewiem czy chlopaki zle sie gdzies podlaczyli czy jest to wogole niezwiazane z ta instalacja . aha i silnik nierowno cos chodzi na bezynie i na gazie ,podczas jazdy przerywa .Pierwsze co to wymienilem sensor na skrzyni od predkosciomierza i nic czujnik w baku niesprawdzalem ale co tam ma czujnik paliwa do predkosci . Po podpieciu pod komputer wyskakuje tylko 00668 Bordspannung Klemme(30)
07-10 Signal zu Klein Intermittent
tak jakby gdzies sie jaki kabel poluzowal mam pytanie czy zna ktos jakiegos super elektryka jestem z okolicy Opola
Dzieki Damian mildedamian@interia.pl

greg

Post autor: greg » pt lip 28, 2006 13:49

wychodzi na to że powinieneś dostać się do zegarów i poprawić wtyczkę.

luk99
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: luk99 » pt lip 28, 2006 18:45

co do przerywania.

Jaka masz listwe wtryskowa Valtek, MAtrix ? i jaki kolor wtryskow ?

Mozliwe ze wtryski sa za wolne i rozjerza sie mapa gaz / paliwo.

Zobacz tu sa rozne przypadki:
http://www.ac.com.pl/autogaz/zapytania/ ... kt=stag200
czy tu tez:
http://obd2.pl/forum/viewforum.php?f=11 ... c2779184f3

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”