Skacze temperatura w silniku VR6

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

pabloraciaz
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Skacze temperatura w silniku VR6

Post autor: pabloraciaz » pt lip 28, 2006 09:46

Witam

Jakiś miesiąc temu zakupiłem VW Passata kobi z silnikiem 2,8 VR6 (AAA) zrobiłem już nim ok 8 tys km samochód został sprowadzony z niemiec przeze mnie i mojego kolegę.
Na początku był trochę zamulony ale póxniej już nie :) Założyłem GAZ sekwencyjny.

Samochód chodzi ładnie jednak zauważyłem że temperatura Wody skacze czasem nawet do około 100 stopni po czym spada - często ubywało wody w zbiorniczku wyrównawczym.

Ostatnio gdy jechałem na wyłączonej klimie skoki temperatury były mniejsze po właczenu klimy problem powrócił. Właczenie klimy podczas przyspieszania powoduje spadek mocy bardzo odczuwalny. Najciekwsze że temp. oleju jest w normie czyli przy dłuższej jeździe ok 116 stopni.

Boję się o ten silnik więc proszę o pomoc co jest nie tak?

bodzio_j
Lord GTI
Lord GTI
Kontakt:

Post autor: bodzio_j » pt lip 28, 2006 09:50

Włączenie klimy zabiera nieco mocy.Po.2 jak włączona jest klima to włącza się wentyl który może schładzać też płyn. Co do ubytku to zobacz czy nie masz wycieków.

pabloraciaz
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: pabloraciaz » pt lip 28, 2006 11:18

Klima zawsze zabiera moc ale żeby do takiego stopnia że skacze temperatura odrazu do góry???

Wycieków nie ma !

Dziś sprawdzę wszystkie czujniki

Może ktoś z Was wie czy darade to zrobić Vagiem???

[ Dodano: Pon Lip 31, 2006 22:37 ]
A jakie objawy byłyby w przypadku uszczelki pod głowicą?

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”