Wysprzęglik w golfie IV, gdzie jest
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
Witam panowie powiedzcie mi szybko jeśli ktoś wie czy wysprzęglik w golfie IV 1.6 1999 jest w środku czy na zewnątrz?? pozdrawiam
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
Na górze skrzyni biegów poniżej masz link jak wygląda
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=35&t=461402" onclick="window.open(this.href);return false;
Albo jest jak by z przodu skrzyni i tak wygląda
http://allegro.pl/vw-golf-polo-octavia- ... 49401.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=35&t=461402" onclick="window.open(this.href);return false;
Albo jest jak by z przodu skrzyni i tak wygląda
http://allegro.pl/vw-golf-polo-octavia- ... 49401.html" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Użytkownik
A żeby go wymienić trzeba rozbierać skrzynię czy zmienia się go bez ingerowania w skrzynie??
Sprzęgło powinno brać nisko jeśli jest dobre tak??
Jakiego producenta polecacie ?? sachs , valeo czy luk??
Sprzęgło powinno brać nisko jeśli jest dobre tak??
Jakiego producenta polecacie ?? sachs , valeo czy luk??
- waski1
- _
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
- Kontakt:
nie trzeba rozbierać skrzyni.dominik88.22 pisze:A żeby go wymienić trzeba rozbierać skrzynię czy zmienia się go bez ingerowania w skrzynie??
Sachs luk polecam na temat valeo nie zabieram głosudominik88.22 pisze:Jakiego producenta polecacie ?? sachs , valeo czy luk??
raczej nisko powinno brać wtedy jest okidominik88.22 pisze:Sprzęgło powinno brać nisko jeśli jest dobre tak??
-
- Użytkownik
Mam tak że sprzęgło bierze już wyżej od połowy, mam problemy z równym ruszeniem i długo ruszam bo puszczam powoli sprzęgło i daję gazu i powstaje efekt wycia ,
Podczas jazdy wciskam sprzęgło i czuję na pedale mrowienie.
Na wolnych obrotach słychać jakieś chrobotanie, jak wcisnę sprzęgło to następuje cisza, czy to objawy sprzęgła??
Podczas jazdy wciskam sprzęgło i czuję na pedale mrowienie.
Na wolnych obrotach słychać jakieś chrobotanie, jak wcisnę sprzęgło to następuje cisza, czy to objawy sprzęgła??
- waski1
- _
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
- Kontakt:
Może to być objaw uszkodzonego tłumika drgań skrętnych tarczy sprzęgła (to są te sprężyny w tarczy) i dlatego musisz pocisnąć po gazie a jak są one uszkodzone to je właśnie słychać jak się tłuką natomiast gdy wciśniesz pedał sprzęgła hałas znika.dominik88.22 pisze:Na wolnych obrotach słychać jakieś chrobotanie, jak wcisnę sprzęgło to następuje cisza, czy to objawy sprzęgła??
-
- Użytkownik
a reszta wskazuje na sprzęgło?? czy to o czym piszesz wymienia się ze sprzęgłem??
- waski1
- _
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
- Kontakt:
Tak bo jest to tarcza sprzęgła.Całe sprzęgło to łożysko oporowe, tarcza sprzęgła i docisk sprzęgła.dominik88.22 pisze:czy to o czym piszesz wymienia się ze sprzęgłem??
-
- Użytkownik
Teraz jechałem , i oprócz tego wysokiego brania sprzęgła , żadnych zmian nie mm, auto na wysokich biegach przyspiesza dobrze, poslizgu nie czuć ;/
- waski1
- _
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
- Kontakt:
Re: Wysprzęglik w golfie IV, gdzie jest
To na razie jeździj jak zacznie ślizgać do wymiany.dominik88.22 pisze:Teraz jechałem , i oprócz tego wysokiego brania sprzęgła , żadnych zmian nie mm, auto na wysokich biegach przyspiesza dobrze, poslizgu nie czuć ;/
-
- Użytkownik
KUpiłem spzęgło sachs za 340 zł, komplet, wysprzęglika nie kupowałem bo jest on wymieniany bez konieczności wyciągania sprzegła czyi tak jak napisałeś od góry się go wymienia
Re: Wysprzęglik w golfie IV, gdzie jest
jakie są objawy w momęcie stwierdzenia że nadaje się do wymiany ten wysprzęglik ???