Alpine 9855, jakie możłiwości zwrotnicy?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
Wyczytałem, że ten model ma czasówki i zwrotnicę aktywną, ale nie wiem, na ile pozwoli mi poszaleć z zestawem. Da radę puścić na nim aktywnie 2way w bi-ampie? Jak wygląda sprawa z 3wayem? Można coś poczarować z podłączeniem tw i mid pod dwa kanały i ustawić cięcia, aby to zgrać w połączeniu z pasywką między tw i mid?
- Raadek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Zakres zwrotek pozwala na 3 way+sub(podział pasywny między tw i midem).Można nawet wyłączyć zwrotki a korzystać jedynie z opóźnień(podział pasywny).Mam ten model w aucie żony.
Od siebie dodam że to bardzo udany sprzęt,niektórych wnerwia pasek ale idzie się przyzwyczaić.Mi nie przeszkadza a nawet uważam za wygodny.
Od siebie dodam że to bardzo udany sprzęt,niektórych wnerwia pasek ale idzie się przyzwyczaić.Mi nie przeszkadza a nawet uważam za wygodny.
Natural Sound
Takie prawdziwe 3drogi to ma malo radyjek.Te 3 drogi w tym modelu to TWzMidem I Sub.Jak Radek wspomnial.
Pelne 3drogi i sub to juz kombinacja alpejska z piecami.Chyba ze Era.
Te radyjka co zostaly wymienione to pod 2drogi i suba sie idealnie nadaja, z sredniakiem juz schody sie zaczynaja.
Pelne 3drogi i sub to juz kombinacja alpejska z piecami.Chyba ze Era.
Te radyjka co zostaly wymienione to pod 2drogi i suba sie idealnie nadaja, z sredniakiem juz schody sie zaczynaja.
Dex P99r >Macrom 59.16[Dynaudio md100&Macrom Md.4] >Audison vr203 & Hifonics falcon >PPI 4200AM >Sony XES S-12
Clark 702 jako jedyny (oprócz HXd2) umożliwia pocięcie 3 waya + suba o ile wzmacniacz dla kicka posiada HPF , no i do pełni szczęścia mono dla suba powinno mieć oprócz LPF także płynnie regulowaną fazę . Sygnał dla suba trzeba "podebrać" z woferków i ich opóźnienia czasowe mogą się nie spasować z opóźnieniem suba .