[mkII] Nie chciał odpalić :(
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- MaSa_Golf
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
[mkII] Nie chciał odpalić :(
Mój Golfik Diesel nie chciał mi rano odpalic:(
Czy to normalne że przy takim mrozie nie jest możliwe odpalenie go??
Jak wychodziłem z domu było -14 stopni, a podejrzewam że w nocy był jeszcze większy mróz
Wszedłem do auta, zagrzałem świece kilka razy,nie chciał zapalić.
Próbowałem tego kilka razy aż w końcu wyczerpałem akumulator, alarm zaczął wyć i poszedłem do domu zdenerwowany
Mam autko od niedawna, a ono mi już taką świnie podklada :>
Akumulator jest dobry, 88Ah(nie za duży?) roczny, nie miałem jeszcze problemów z odpalaniem, proszę o pomoc.
Ps. Czy spraye typu starter, które pomagają odpalić diesla działają??
I czy nie są szkodliwe dla silnika??
A tak wogóle to chciałem się przywitać :P
od Quatro7: uprzejmie prosi się o precyzowanie tematów
Czy to normalne że przy takim mrozie nie jest możliwe odpalenie go??
Jak wychodziłem z domu było -14 stopni, a podejrzewam że w nocy był jeszcze większy mróz
Wszedłem do auta, zagrzałem świece kilka razy,nie chciał zapalić.
Próbowałem tego kilka razy aż w końcu wyczerpałem akumulator, alarm zaczął wyć i poszedłem do domu zdenerwowany
Mam autko od niedawna, a ono mi już taką świnie podklada :>
Akumulator jest dobry, 88Ah(nie za duży?) roczny, nie miałem jeszcze problemów z odpalaniem, proszę o pomoc.
Ps. Czy spraye typu starter, które pomagają odpalić diesla działają??
I czy nie są szkodliwe dla silnika??
A tak wogóle to chciałem się przywitać :P
od Quatro7: uprzejmie prosi się o precyzowanie tematów
Tez mialem tego typu problemy.Akumulator masz zeczywiscie troszke duzy.Ja w swoim mam Centre plus 62Ah.Moze ci alternator go nie ladowac.A ile tn aku ma???Moze juz stary jest??Podstawa to swiece,wtryski,pompa.Ja jeszcze musze cos z bendixem pokombinowac bo jak odpalam to gdzies go blokuje i sie zacina.Trzeba wyciagnac rozebrac i przeczyscic tulejki.No jeszcze filterek paliwa trzeba wymienic.
Najważniejsze jest to co lejesz do baku - jak tankujesz dowiedż się do ilu stopni ma certyfikat wystawiony przez dostawcę. Jak paliwo jest spoko, filtr paliwa jest czysy i nie zasysa do układu powietrza to powninien odpalić bez problemów.
Mk2 1.6D + Mk 3 1.9 TD
Mk2 1.6D + Mk 3 1.9 TD
Re: [mkII] Nie chciał odpalić :(
witam - mialem podobny problem -
za pierwszym razem - paliwo - przy większych mrozach wytraca sie parafina zatyka przewody i kaplica - sa dodatki do ON aby temu zapobiec ew juz samo paliwo zawiera w sobie trza sie na stacjii dowiedziec.
-
za drugim razem swiece żarowe - poprostu skonczyl sie ich ew jednej żywot
-
za trzecim razem ktos mi polecil :> plukanie silnika i sie rozsczelnil - takze jak przyszedl mroz pojawil problem z uruchomieniem kompresja zbyt slaba i trza krecic i krecic aby odpalil - zaczal tez kopcic i rozne inne dziwne cuda
-
przy większych mrozach mimo iż akumulator jest nowy (ew. dobry) traci z 30 % a dieselkowi trza mocnego kopa - takze troche sie pokreci i moze zdechnac :/
za pierwszym razem - paliwo - przy większych mrozach wytraca sie parafina zatyka przewody i kaplica - sa dodatki do ON aby temu zapobiec ew juz samo paliwo zawiera w sobie trza sie na stacjii dowiedziec.
-
za drugim razem swiece żarowe - poprostu skonczyl sie ich ew jednej żywot
-
za trzecim razem ktos mi polecil :> plukanie silnika i sie rozsczelnil - takze jak przyszedl mroz pojawil problem z uruchomieniem kompresja zbyt slaba i trza krecic i krecic aby odpalil - zaczal tez kopcic i rozne inne dziwne cuda
-
przy większych mrozach mimo iż akumulator jest nowy (ew. dobry) traci z 30 % a dieselkowi trza mocnego kopa - takze troche sie pokreci i moze zdechnac :/
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
Jak wymieniasz świece to najlepiej wszystkie cztery.Mi ostatnio padła na trzecim cylindrze i tylko ją wymieniłem,to się zdziwiłem,jak padła kolejna.Jak będziesz kupował świece to BERU lub BOSCH(niewiele ponad 30 zł/szt.) ewentualnie NGK(droższe) żadne ISKRY.Soczek pisze:Jakie powinienem kupic świece żarowe (silnik JP) i ile może kosztować komplet??
Aku sie laduje w domciu, mam nadzieje że w nocy nie będzie takiego wielkiego mrozu i nie będe miał rano problemów