Napięcie RSW
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
Napięcie RSW
Witam
Mam taka sytuację, że napięcie czujnika drogi przesuwu regulacyjnego (RSW) na zimnym silniku (silnika nie pracuje, tylko przekręcona stacyjka) skaczę powiedzmy od 0.730v do 0.740v. Również zmienia się temperatura paliwa w zakresie 1stopnia. Czy jest to normalna sytuacja? Czy nastawnik kwalifikuje się do czyszczenia? Z góry dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam
Tomek
Mam taka sytuację, że napięcie czujnika drogi przesuwu regulacyjnego (RSW) na zimnym silniku (silnika nie pracuje, tylko przekręcona stacyjka) skaczę powiedzmy od 0.730v do 0.740v. Również zmienia się temperatura paliwa w zakresie 1stopnia. Czy jest to normalna sytuacja? Czy nastawnik kwalifikuje się do czyszczenia? Z góry dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam
Tomek
Re: Napięcie RSW
Witam, mam pytanko w sprawie napięcia RSW.
Pacjent to audi b4 94' silnik falował na wolnych obrotach, przed demontażem nastawnika napięcie RSW wynosiło 0,660V. Znalazłem na kilku forach informację, że napięcie powinno wynosić 0,720-0,780V i teraz nie wiem czy ustawić tak jak było czy może zostać 0,780V (takie na razie mam ustawione ale silnik jeszcze nie uruchamiany)?
Pacjent to audi b4 94' silnik falował na wolnych obrotach, przed demontażem nastawnika napięcie RSW wynosiło 0,660V. Znalazłem na kilku forach informację, że napięcie powinno wynosić 0,720-0,780V i teraz nie wiem czy ustawić tak jak było czy może zostać 0,780V (takie na razie mam ustawione ale silnik jeszcze nie uruchamiany)?
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
Napięcie RSW
bedzie ok jak zostawisz w granicach 0.740
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
Napięcie RSW
krzycho85, jesli ustawisz wysokie rsw rozkalibrujesz nastawnik i mapa nastawnika w sofcie bedzie miała sie nijak do stanu faktycznego i dawek na koncówce
pojawi sie dym
pojawi sie dym
Napięcie RSW
krzycho85, dla twojej pompy i sterownika tak
Twoj silnik to 1z wiec napiecie powinno oscylowacv w granicy 0,66-0,68V
W nowszycg pompach w sulnikach typu agr asv alh napięcie to 0,72V
Twoj silnik to 1z wiec napiecie powinno oscylowacv w granicy 0,66-0,68V
Ostatnio zmieniony sob sie 11, 2012 10:12 przez Fahoo, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Napięcie RSW
Instrukcja czyszczenia nastawnika, którą znalazłem na forum mówi, że napięcie RSW w AELu wynosi 0,740V.
Ja w 1Z ustawiłem na 0,660 ale po założeniu pokrywki wskoczyło na 0,700V i tak już zostawiłem. Auto śmiga jak nowe
Ja w 1Z ustawiłem na 0,660 ale po założeniu pokrywki wskoczyło na 0,700V i tak już zostawiłem. Auto śmiga jak nowe

- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
Napięcie RSW
nie wiem skad masz takie infoFahoo pisze:Twoj silnik to 1z wiec napiecie powinno oscylowacv w granicy 0,66-0,68V

bo tyle ile roznych 1Ztow przewalilem kazdy mial ponad 0.720
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Napięcie RSW
DokładnieAdamm pisze:nie wiem skad masz takie info
bo tyle ile roznych 1Ztow przewalilem kazdy mial ponad 0.720

Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Napięcie RSW
Ja w 1Z spotkałem się z 0,66-0,68 jak i 0,74-0,78, także sam nie wiem. 1Z a 1Z to czasem różnica, miały różne pompy i kompy, także coś w tym musi być.
Fahoo wypowiedz się dokładniej po czym wnosisz takie a nie inne założenia?
Fahoo wypowiedz się dokładniej po czym wnosisz takie a nie inne założenia?