[MK4] AHF 110 turbo BRD Jak wsadzic ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Witam .Dzis dzwoniłem do Turbobogdana i przerobienie mojej na taka wystrojaona hybryde 170km za 600zł i moje pytanie brzmi
czy taka turbina wystojona na 170km to cos ala BRD czyli tak na niej z 200 maks zrobie ewentualnie??
i czy po przerobieniu mojej seryjnej 110 ahf na ta od turbobogdana zapewne kolektor załozyc asz/awx ? czy inny?
powiedzial ze stranga bedzie wyregulowana.
a czy bedzie trzeba mapsensor zmieniac ?? bo seryjna chyba duzo mniejsze cisnienie dmucha niz taka przerobiona na 170km mam racje??
o cos mam jeszcze spytac tego turbobogdana? zeby wsio było oki
czy taka turbina wystojona na 170km to cos ala BRD czyli tak na niej z 200 maks zrobie ewentualnie??
i czy po przerobieniu mojej seryjnej 110 ahf na ta od turbobogdana zapewne kolektor załozyc asz/awx ? czy inny?
powiedzial ze stranga bedzie wyregulowana.
a czy bedzie trzeba mapsensor zmieniac ?? bo seryjna chyba duzo mniejsze cisnienie dmucha niz taka przerobiona na 170km mam racje??
o cos mam jeszcze spytac tego turbobogdana? zeby wsio było oki
AHF ++ 230-awx-GT1749VC-11-fmic,g60-VR6 Siedza graty ale ni hu...a nie wystrojone jeszcze :P
AdrianR32 pisze: a czy bedzie trzeba mapsensor zmieniac ?? bo seryjna chyba duzo mniejsze cisnienie dmucha niz taka przerobiona na 170km mam racje??
Seryjny mapsensor seryjny od 110 wystarcza do 1,5 a dokładnie 1,56bar, u mnie bez kłopotu ogarnia na 1,52 zadane, a rzeczywiste 1,55.
AdrianR32 pisze:i czy po przerobieniu mojej seryjnej 110 ahf na ta od turbobogdana zapewne kolektor załozyc asz/awx ? czy inny?
turbo z AHF jest razem z kolektorem, więc jak chcesz go zmienić na kolektor do którego jest przykręcane turbo? Jeżeli chodzi o ssacy to napewno nie zaszkodzi zmienić na ten z asz.
hmm czyli pierw musze kupic kolektor od asz i wysłac razem z moim turbem i przerobia mi juz na nowym kolektorze i przymocuja? czy co ? bo ja zielony i juz niewiem
AHF ++ 230-awx-GT1749VC-11-fmic,g60-VR6 Siedza graty ale ni hu...a nie wystrojone jeszcze :P
wysyłasz swoje turbo i przerabia twoje, nic nie musisz kupować itp
-
- Niesolidny sprzedawca
Mylisz kolego kolektory ssacy z wydechowym,ssacy bo zmianie turbo mozesz kupic,bedzie na plus
Dzis z hamowany przed zmiana turbiny ahf na Program (Gotowiec) +230 (załozone ale nie wystrojone programem) dało 140kmprzy 3450 rmp i 324nm przy 2150 rmp (wie dosyć szybko) :/
wrzuce potem wykres to przeanalizujecie
wrzuce potem wykres to przeanalizujecie
-
- Niesolidny sprzedawca
Moment nie jest wcale nisko,ludzie maja przy 1800obr po 325nm , takze luzik
ciekawe jak zrobic zeby był od 1750 rmp i tak az do konca ciagnoł ale to chyba w bi turbo tylko mozliwe
w Poniedzialek wrzucam GT1749VC KOLEKTOR AWX 230 JUZ SA+ ORI POMPA 10 KOTO MA PODOBNY SETUP I MOZE MI POWIEDZIEC CZY BEDZIE LEPIEJ CHODZIŁO NIZ NA ORI TURBO AHF I ORI KOLEKTOR... CZY KOREKTA SOFTU CZY TEZ MOZE NOWY POD TE GRATY SOFCIK?